22-06-2024

Tijdens een dagje Phantasialand ontdekten wij een voor ons nieuw restaurant. In themagebied Rookburgh ligt Uhrwerk, een restaurant in de stijl van de naastgelegen achtbaan F.L.Y. In de avonduren is het restaurant alleen geopend voor gasten van het bijbehorende Hotel Charles Lindbergh, maar overdag kun je er als Phantasialand daggast ook terecht.

Rookburgh

Rookburgh is misschien wel het meest rijk gethematiseerde gedeelte van Phantasialand. De witte stoom komt uit de straten in dit avontuurlijke gebied waar alles om de droom van het vliegen draait. Het opvallende middelpunt is natuurlijk F.L.Y., de achtbaan waarin je liggend op je buik het echt gevoel van vliegen ervaart. F.L.Y. raast door het hele gebied. Het gebied bestaat naast achtbaan F.L.Y. nog uit Hotel Charles Lindbergh en diverse horecagelegenheden, waaronder een broodjeszaak en een bijzondere snoepwinkel. Tijdens ons bezoek brachten we een bezoek aan restaurant Uhrwerk.

Restaurant Uhrwerk

In de avond is restaurant Uhrwerk alleen geopend voor gasten die verblijven in Hotel Charles Lindbergh en willen dineren. Overdag kun je er als daggast van Phantasialand echter ook terecht voor lunch of een vroege avondmaaltijd. Om 16.30 uur sloot de keuken, maar toen wij iets voor die tijd aan kwamen kregen we nog alle tijd om rustig te bestellen en te eten.

Het menu van restaurant Uhrwerk is zeer uitgebreid en bestaat bijvoorbeeld uit burgers, andere vlees- en visgerechten, pasta’s, poké bowls en de zogenaamde friet scheppen. De friet scheppen bestaan uit heerlijk goudgele frieten met daarop verschillende mogelijkheden van toppings, zoals verse truffel, knoflook, Parmezaanse kaas, tartaar of lente uitjes. Bij de friet scheppen worden ook twee luxe stukken vlees op een broodje geserveerd.

De kwaliteit van alle gerechten was ontzettend goed en het allerleukste is dat je ook helemaal in de sfeer van Rookburgh dineert: van de stoelen tot aan de toiletten, alles is gethematiseerd. Tot slot zie je tijdens het eten achtbaan F.L.Y. voorbij vliegen door het raam of op de bovenverdieping van het restaurant vanaf het balkon.

Hotel Charles Lindbergh

Wil je echt avondvullend diner bij Uhrwerk? Dan zul je een verblijf in Hotel Charles Lindbergh moeten boeken. In dit bijzondere hotel overnacht je in een zogenaamde aeronautencabine. Ze zijn klein, maar wel stijlvol ingericht met warme materialen en geven je dat echte luchtvaardersgevoel. Bij Hotel Charles Lindbergh boek je een explorer pakket: hierin zit behalve een overnachting in het hotel ook toegang tot Phantasialand, een ontbijtbuffet en uitgebreid diner in restaurant Uhrwerk, 1x per dag de mogelijkheid om de wachtrij over te slaan bij F.L.Y. en exclusieve toegang tot Bar 1919. Deze bar grenst aan het restaurant.

Andere restaurants Phantasialand

Er zijn uiteraard meer dan genoeg mogelijkheden voor een snelle hap in Phantasialand, bijvoorbeeld een lekker traditioneel broodje braadworst. Als je op zoek bent naar een echt restaurant zijn er naast Uhrwerk ook nog een aantal andere mogelijkheden. Eet bijvoorbeeld in stijl van achtbaan Taron bij Rutmor’s Taverne in themagebied Klugheim of ervaar lekkere Aziatische gerechten in themagebied China Town bij restaurant Mandschu.

Een andere tip is dat je als daggast wanneer er beschikbaarheid is ook terecht kunt in de (buffet)restaurants van de Phantasialand hotels Ling Bao en Matamba. Zo kun je de hele dag ongestoord van alle Phantasialand attracties genieten en na sluitingstijd nog uitgebreid eten bij één van de leuk gethematiseerde restaurants, zoals buffetrestaurant Bamboo in Hotel Ling Bao of Afrikaans BBQ restaurant Zambesi. Je kunt deze restaurant van tevoren online reserveren.

Phantasialand aanbiedingen

Phantasialand arrangement

Overnachten bij Phantasialand inclusief tickets

Phantasialand tickets

Entreekaarten Phantasialand met korting

Treinreis Phantasialand

Voordelig met de trein naar Phantasialand
www.movieparkholidays.de

Phantasialand hotels

Phantasialand Hotel Ling Bao

Prachtig Chinees gethematiseerd Phantasialand hotel

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Phantasialand Hotel Matamba

Phantasialand hotel met een Afrikaans thema

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie