Pretparken Denemarken

Er zijn een aantal pretparken te vinden in Denemarken. De bekendste Deense pretparken zijn Tivoli in Kopenhagen en Legoland Denemarken in Billund. Tivoli is één van de oudste pretparken in de wereld en ligt midden in Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. Een bezoek aan Tivoli is zeker de moeite waard wanneer je een city trip maakt naar Kopenhagen. Zo kun je alle highlights van de stad ontdekken en ook nog eens dit veelzijdige Deense pretpark bezoeken. Mede door de gunstige ligging (centraal in Kopenhagen) ontvangt Tivoli jaarlijks de meeste bezoekers van alle pretparken in Denemarken.

Legoland Denemarken is echter het bekendste pretpark van Denemarken. Natuurlijk komt dit door het wereldberoemde Lego speelgoed waar bijna alle kinderen mee opgroeien. Legoland Denemarken is dan ook een pretpark wat geschikt is voor de hele familie. Er zijn attracties voor jong en oud te vinden in Legoland Denemarken. Uniek zijn natuurlijk de vele Lego miniaturen die je in het park kunt vinden en de attracties gebaseerd op bekende Lego of Duplo series.

Pretparken Denemarken waar je kunt overnachten

Denemarken is een zeer populaire vakantiebestemming voor veel toeristen. Een bezoek aan Legoland Denemarken is dan ook een leuke en afwisselende optie tijdens je vakantie. Legoland Denemarken heeft hier handig op ingespeeld door het aanbieden van diverse accommodaties vlakbij het pretpark waar je, eventueel meerdere dagen, kunt verblijven. Een zeer populair vakantiepark bij Legoland is vakantiepark Lalandia Billund. Hier zijn tal van verschillende soorten accommodaties waar je een heerlijke vakantie kunt doorbrengen. Verder heeft Lalandia Billund een groot indoor complex waar je veel verschillende activiteiten en faciliteiten vindt. Er zijn winkeltjes en restaurants, maar ook een speelhal, bowlingbaan en een ski piste. Verder beschikt Lalandia Billund over een groot overdekt waterpark.

Legoland Denemarken heeft zelf ook een aantal mogelijkheden om te overnachten. Zo zijn er een aantal Legoland hotels in verschillende thema’s en een Legoland vakantiepark. Een verblijf in een Legoland accommodatie zorgt er voor dat je volledig in de sfeer van Lego blijft. Vanuit de Legoland accommodaties kun je gemakkelijk te voet naar de ingang van het park. Reis je via Denemarken naar Zweden? Dan is Legoland Denemarken een leuke tussenstop voor een paar dagen om de lange reis te breken.

Pretpark tickets

Goedkope pretpark tickets

Vind hier de goedkoopste pretpark tickets

Pretpark arrangementen

Legoland Denemarken

Legoland Castle Hotel

Mooi gethematiseerd hotel bij Legoland Denemarken

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Legoland® Denemarken Hotel

Dit Legoland Hotel ligt direct aan het park!

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Legoland® Denemarken Vakantiepark

Een vakantiepark in Lego stijl

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Vakantiepark Lalandia®

Vakantiepark met groot zwembad op loopafstand van Legoland

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Meer informatie

Legoland Denemarken arrangement

Overnachten bij Legoland Denemarken inclusief tickets