Bobbejaanland is één van de populairste pretparken in België. Jaarlijks bezoeken vele honderduizenden mensen Bobbejaanland voor een dagje plezier in alle leuke en spannende attracties. Wanneer je ver moet rijden of Bobbejaanland meerdere dagen wilt gaan bezoeken dan is een overnachting in een accommodatie vlakbij het pretpark een prima optie. Bij Bobbejaanland overnachten kan in een hotel of vakantiepark op korte afstand van het pretpark.

Bobbejaanland ligt in de Belgische plaats Lichtaart, tussen de grens met Nederland en de stad Antwerpen. De ligging in de Belgische Kempen maken de groene en natuurlijke omgeving zeer geschikt voor wandel- en fietstochten. Ook een bezoek aan het mooie Antwerpen, op ongeveer 30 minuten rijden van Bobbejaanland, mag tijdens een korte vakantie niet ontbreken. In de directe omgeving van Bobbejaanland, onder andere in de omliggende plaatsen Kasterlee, Geel en Herentals, vind je een aantal comfortabele hotels en vakantieparken.... Lees meer

Hotels bij Bobbejaanland

Hotel Keravic

Kleinschalig hotel bij Bobbejaanland

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

B&B Roosendaelhof

Bed & Breakfast in het plaatsje Geel

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Hotel de Swaen

Op 5 minuten rijden van Bobbejaanland

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Hotel De Zalm

Hotel op een kleine 10 minuten van Bobbejaanland

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Hotel en Chaletpark Fauwater

Vlakbij Bobbejaanland

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Hotel Corsendonk Viane

Op 15 minuten rijden van Bobbejaanland

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Hotel Novotel Antwerpen

Hotel met buitenzwembad en vlakbij de haven van Antwerpen

Afstand tot het park:
Met de auto 30 - 35 minuten

Tryp By Wyndham Antwerp

Combineer Antwerpen met Bobbejaanland

Afstand tot het park:
Met de auto 30 - 35 minuten

Leonardo Hotel

Centraal gelegen op loopafstand van Antwerpen Zoo

Afstand tot het park:
Met de auto 35 - 40 minuten

Bobbejaanland tickets

Bobbejaanland tickets

Entreekaarten Bobbejaanland met korting

Bobbejaanland

Bobbejaanland ligt in Lichtaart, net over de Nederlandse grens en in de buurt van de bekende stad Antwerpen. Het pretpark dankt zijn naam aan de oprichter Bobbejaan Schoepen, die in de jaren vijftig en zestig een beroemde (country)zanger was en in 1961 Bobbejaanland opende. Het country verleden van de oprichter is nog steeds terug te zien in een gedeelte van het pretpark waar nog altijd de sfeer van het oude Wilde Westen hangt. Ook een aantal attracties, waaronder de wildwaterbaan El Rio, past nog in dit thema.

De attracties van Bobbejaanland liggen rondom een groot meer. Aan de rand van het water staat een groot reuzenrad van waar uit je een mooi uitzicht hebt over het hele park. Verder vind je in Bobbejaanland veel verschillende achtbanen, waaronder de indoor achtbaan Revolution, de lange kinderachtbaan Okidoki en Dreamcatcher, een hangende achtbaan waarbij je plaats neemt in een kleurig vliegtuigje. Bij mooi weer kun je in Bobbejaanland genieten van het grote aantal waterattracties. Naast de wildwaterbaan El Rio en een aantal waterglijbanen is er ook een echte splash battle.

Bobbejaanland is ook bij minder mooi weer leuk om te bezoeken. Een aantal attracties zijn overdekt en in Kinderland, een overdekte speelhal, vind je leuke attracties voor jonge kinderen. Ook voor shows en entertainment kun je in Bobbejaanland terecht. Het hele seizoen door zijn er wisselende shows geschikt voor het hele gezin op verschillende plekken in het pretpark.

Bobbejaanland overnachten

Wil je bij Bobbejaanland overnachten dan heb je keus uit diverse hotels of vakantieparken. Helaas heeft Bobbejaanland nog geen eigen accommodatie zoals een Bobbejaanland hotel of Bobbejaanland vakantiepark. Als je dus meerdere dagen Bobbejaanland wilt ontdekken en wilt overnachten dan zijn er in de directe omgeving van het park nog voldoende andere hotels of vakantieparken. Wanneer je dan ook nog vooraf je tickets reserveert stel je als het ware je eigen Bobbejaanland arrangement samen. Bij Bobbejaanland overnachten kan ook een voordeel zijn wanneer je een  bezoek aan het pretpark wilt combineren met een bezoek aan de stad Antwerpen.

Reistijd naar Bobbejaanland

 • Met de auto vanaf Eindhoven - ongeveer 50 minuten
 • Met de auto vanaf Utrecht - ongeveer 1 uur en 30 minuten
 • Met de auto vanaf Amsterdam - ongeveer 1 uur en 50 minuten
 • Met de auto vanaf Antwerpen - ongeveer 30 minuten

Geschiedenis Bobbejaanland

Bobbejaanland opende voor het eerst in 1961 haar poorten. Destijds met onder andere een grote theaterzaal en een grote zwemvijver. Oprichter Bobbejaan Schoepen verzorgde er samen met andere bekende artiesten in het theater diverse optredens. Midden jaren ’70 begon Bobbejaanland meer op een pretpark te lijken door het toevoegen van enkele attracties, zoals een monorail en reuzenrad. Eind jaren ’70 kwam daar opeens een grote publiekstrekker bij in de vorm van de Schwarzkopf achtbaan Looping Star. Door het succes van alle attracties besluit Bobbejaanland in de jaren ’80 steeds meer attracties aan te kopen om het pretpark uit te bouwen. Een spectaculair voorbeeld hiervan was de gigantisch grote indoor achtbaan Revolution.

In de jaren die volgen verdwijnt oprichter en eigenaar Bobbejaan Schoepen steeds meer naar de achtergrond. Eén van zijn zoons, Jacky Schoepen, neemt meer het heft in handen en zorgt ervoor dat het pretpark zich verder ontwikkelt. Zo investeerde het pretpark in 2003 nog flink in enkele attracties zoals de Gerstlauer achtbaan Typhoon en een kinderachtbaan.

Het volgende jaar is ook een ingrijpend jaar voor het pretpark. In dat jaar wordt Bobbejaanland namelijk overgenomen door de Spaanse pretparkgroep Parques Reunidos. De eerste jaren na de overname investeert de groep vooral in reorganisatie en operations. Investeringen in nieuwe attracties starten weer met de opening van achtbaan Dizz in 2011 en in 2014 The Forbidden Caves. In 2019 opent Bobbejaanland haar grootste investering ooit. Het pretpark opent met Fury een nieuwe Gerstlauer achtbaan waarbij het karretje meerdere keren gelanceerd wordt en tevens met 106 km/h de snelste achtbaan van de Benelux is.

FAQ's Bobbejaanland

Hier is een overzicht van de tien meest voorkomende FAQ's van Bobbejaanland, inclusief antwoorden.

 • Wat zijn de openingstijden van Bobbejaanland? De openingstijden van Bobbejaanland variëren, afhankelijk van het seizoen en de dag van de week. Over het algemeen opent het park tussen 10:00 uur en 11:00 uur en sluit het tussen 17:00 uur en 18:00 uur. Raadpleeg de officiële website van Bobbejaanland voor de meest actuele openingstijden.
 • Hoe kan ik tickets kopen voor Bobbejaanland? Tickets voor Bobbejaanland kunnen online worden gekocht via de officiële website van het park. Daarnaast zijn er ook tickets verkrijgbaar bij de ingang van het park op de dag van je bezoek. Op onze Bobbejaanland tickets pagina staan diverse aanbieders met goedkope tickets. Vergelijk hier alle aanbieders om zo goedkoop mogelijk Bobbejaanland te bezoeken.
 • Zijn er kortingen beschikbaar voor tickets? Ja, Bobbejaanland biedt vaak verschillende kortingen en aanbiedingen voor tickets. Deze kunnen onder andere te vinden zijn op de website van het park, in samenwerking met partners of tijdens speciale actieperiodes. Houd onze website en sociale media in de gaten voor de laatste kortingen.
 • Welke attracties zijn er in Bobbejaanland? Bobbejaanland biedt een breed scala aan attracties voor alle leeftijden. Van spannende achtbanen zoals Fury en Typhoon tot waterattracties zoals Terra Magma en Banana Battle, er is voor ieder wat wils. Vergeet ook niet de verschillende shows en entertainmentopties die het park te bieden heeft.
 • Kan ik mijn eigen eten en drinken meenemen naar Bobbejaanland? Het is toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen naar Bobbejaanland. Er zijn picknickplaatsen beschikbaar waar je kunt genieten van je zelf meegebrachte maaltijden. Houd er echter rekening mee dat glaswerk en alcoholische dranken niet zijn toegestaan.
 • Is er parkeergelegenheid beschikbaar bij Bobbejaanland en zijn er kosten aan verbonden? Ja, er is parkeergelegenheid beschikbaar bij Bobbejaanland. Er geldt een parkeertarief dat je bij aankomst kunt betalen.
 • Zijn er speciale regelingen voor bezoekers met een handicap? Bobbejaanland streeft ernaar om toegankelijk te zijn voor bezoekers met een handicap. Het park heeft faciliteiten zoals rolstoeltoegankelijke paden, aangepaste toiletten en speciale toegangsregelingen voor bepaalde attracties. Raadpleeg de officiële website van Bobbejaanland voor meer informatie over de toegankelijkheid.
 • Welke achtbanen zijn er in Bobbejaanland? Bobbejaanland heeft verschillende achtbanen voor de liefhebbers van spanning en sensatie. Enkele populaire achtbanen zijn Fury, Typhoon en Revolution. Er zijn ook achtbanen geschikt voor het hele gezin, zoals Oki Doki en Speedy Bob.
 • Zijn er shows en entertainment in Bobbejaanland? Ja, Bobbejaanland biedt regelmatig shows en entertainment gedurende de dag. Van live optredens tot interactieve shows, er is altijd iets te beleven. Raadpleeg het parkprogramma bij aankomst voor de exacte tijden en locaties.
 • Zijn er eetgelegenheden in Bobbejaanland? Ja, Bobbejaanland heeft verschillende eetgelegenheden waar je kunt genieten van een maaltijd, snacks of verfrissende drankjes. Er zijn diverse opties, variërend van fastfood tot restaurants met zitplaatsen.