In Toverland is veel te doen voor de hele familie. Kinderen zullen hier niet uitgekeken raken en het liefst natuurlijk nog een dagje terug gaan! Toverland ligt in Sevenum in Noord Limburg. Deze omgeving is erg geschikt voor een weekend of weekje weg. In de natuurlijke omgeving van De Limburgse Peel kun je heerlijk wandelen of fietsen. Blijf bij Toverland overnachten en combineer een bezoek aan het pretpark met deze mooie omgeving. Ga je voor één dagje naar Toverland dan kun je op onze handige pagina met aanbieders van Toverland tickets goedkope entreekaarten vinden.

Bij Toverland overnachten kan in een hotel, op de Toverland camping of een vakantiepark. Vlakbij Toverland liggen twee parken van Center Parcs. Center Parcs Het Meerdal is een van de populairste vakantieparken en biedt veel faciliteiten en vermaak. Center Parcs Limburgse Peel is wat meer gericht op rust en natuur, maar ook hier vind je natuurlijk alles wat je van Center Parcs mag verwachten. Het is mogelijk om bij je verblijf in een van deze twee vakantieparken van Center Parcs een meerdagenpas voor Toverland te kopen. Bij bepaalde arrangementen is deze zelfs bij de prijs inbegrepen. Op deze manier stel je je eigen Toverland arrangement samen. Toverland is bijna het gehele jaar geopend. Bij speciale gelegenheden zoals Toverland Halloween en de Kerst periode worden extra activiteiten georganiseerd.... Lees meer

Vakantieparken bij Toverland

Toverland Summer Camp

Toverland Camping

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Landal Domein De Schatberg

Vakantiepark vlakbij Toverland

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Center Parcs Het Meerdal

Center Parcs vlakbij Toverland

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Meer informatie

Center Parcs Limburgse Peel

Center Parcs op 10 minuten van Toverland

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Meer informatie

Vakantiepark De Leistert

Vakantiepark op 20 minuten rijden van Toverland

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

Meer informatie

Vakantiepark Prinsenmeer

Vakantiepark bij Toverland

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

Hotels bij Toverland

Gasterie Lieve Hemel

Bed & Breakfast bij Toverland

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Gr8 Hotel Sevenum

Hotel op slechts 5 minuten van Toverland

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Van der Valk Hotel Venlo

Van der Valk Hotel vlakbij Toverland

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Meer informatie

Best Western Hotel Nobis Asten

Hotel op 15 minuten rijden van Toverland

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Meer informatie

Parkhotel Horst

Hotel in het plaatsje Horst vlakbij Toverland

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Bilderberg Hotel De Bovenste Molen

Mooi gelegen in een groene omgeving

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

Toverland tickets

Toverland tickets

Entreekaarten Toverland met korting

Toverland arrangementen

Toverland arrangement

Overnachten bij Toverland inclusief tickets

Toverland

Toverland in Sevenum is het grootste pretpark van Limburg. Het pretpark heeft attracties binnen en buiten, perfect onder alle weersomstandigheden dus! Op het eerste oog lijkt Toverland vooral een park voor kleine kinderen, maar met name buiten vind je ook een aantal spannende attracties en achtbanen. Toverland is ingedeeld in diverse themagebieden, waaronder het Wunder Wald, Ithaka, Avalon en de Magische Vallei. Al deze gebieden vind je buiten.

In een groot overdekt gedeelte ligt het themagebied Land van Toos. In de winter (uitgezonderd de kerstvakantie) is alleen dit overdekte themagebied geopend. Vanaf het voorjaar tot het najaar is het hele pretpark geopend. In Land van Toos vind je een heel groot aantal kinderattracties. Zo zijn er autootjes, draaiende theekopjes, draaimolens, een zweefmolen, een doolhof en een peuterachtbaan. Hara Kiri en Aqua Snake zijn twee ovderdekte waterattracties: met een bootje glijd je vrolijk naar beneden. De indoor kinderachtbaan Toos Express is voor kinderen vanaf 90 centimeter een hele belevenis. Verder vind je in Land van Toos ook onder andere nog trampolines en speeltoestellen. Voor de ouders zijn er in het overdekte gedeelte van Toverland een aantal terrassen en horecapunten.

In de themagebieden buiten heeft Toverland ook wat meer aan de grotere kinderen gedacht. Hier ligt bijvoorbeeld Troy, een van de beste en leukste houten achtbanen van Nederland en Fenix, de enige wingcoaster van Nederland. Een andere unieke achtbaan is de Boosterbike, hier is het alsof je op een motor zit en razendsnel een parcours aflegt. Met de spannende wildwaterbaan Djengu River is waterplezier gegarandeerd. Buiten vind je ook nog een groot klimkasteel, een survivalparcours en een airtrampoline.

Een tweetal shows maakt het aanbod van Toverland compleet. Een aantal keer per dag wordt buiten een mooie fonteinenshow opgevoerd met licht en muziek. In het Land van Toos kun je dagelijks genieten van de Toos Tovershow. Toos Toverhoed komt hier tot leven in een spannende show vol muziek voor de kleintjes.

Toverland Camping - Pop Up Summer Camp

De Toverland camping is de ultieme ervaring wanneer je graag meerdere dagen bij Toverland wilt overnachten. Bij Toverland overnachten op de Toverland camping kan in diverse Toverland tenten. Deze Toverland tenten zijn keurig ingericht zodat je hier heerlijk kunt blijven slapen. De Toverland camping beschikt ook over een aantal staanplaatsen waar je met je eigen camper, caravan of tent een plaats kunt reserveren en zo kunt blijven slapen.

Op onze speciale Toverland camping pagina staat meer informatie over deze camping. Hier kun je ook meteen een Toverland tent of staanplaats reserveren. Bij je verblijf op de Toverland camping heb je onbeperkt gratis toegang tot Toverland.

Reistijd naar Toverland

  • Met de auto vanaf Eindhoven - ongeveer 35 minuten
  • Met de auto vanaf Utrecht - ongeveer 1 uur en 20 minuten
  • Met de auto vanaf Amsterdam - ongeveer 1 uur en 40 minuten
  • Met de auto vanaf Antwerpen - ongeveer 1 uur en 20 minuten

Toverland omgeving

Wanneer je meerdere dagen bij Toverland overnacht kun je naast een dag of meerdere dagen Toverland ook overwegen om eens de omgeving van dit Limburgse pretpark te ontdekken. Zeker wanneer je in een vakantiepark overnacht is het leuk om vanuit hier ook andere uitstapjes te doen. Hieronder hebben wij een kleine selectie gemaakt van aantrekkelijke opties die zorgen voor de nodige variatie en afwisseling.

Family Entertainment Center Sevenum

Slechts 5 minuten rijden van de ingang van Toverland vind je het Family Entertainment Center Sevenum. Naast een groot all you can eat restaurant vind je hier voor kleine kinderen het indoor speelgedeelte Mattel Play! Sevenum. Hier kunnen kinderen diverse spelletjes en speeltoestellen ontdekken. De speelgedeeltes zijn volledig gethematiseerd naar diverse populaire kinderseries van tv. Voor wat oudere kinderen is er Portal Action House. Hier kunnen kinderen in een virtuele wereld opdrachten uitvoeren wat hen vervolgens weer toegang geeft tot meerdere speeltoestellen.

Kasteeltuinen Arcen

Wanneer je twintig minuten met de auto naar Arcen rijdt kun je hier een bezoek brengen aan Kasteeltuinen Arcen. De tuinen zijn zeker in het voorjaar een lust voor het oog. Ook kun je een bezoek brengen aan het kasteel en zijn er door het jaar heen diverse evenementen en exposities. Kasteeltuinen Arcen zorgt voor een rustige afwisseling met je dagje Toverland.

Stad Venlo

Een grote Limburgse stad is Venlo. Deze stad is op slechts twintig minuten rijden van Toverland gelegen. In Venlo is het heerlijk shoppen in het centrum van de stad met al haar leuke kleine steegjes. Een terrasje pakken op het Marktplein is ook zeker aan te raden. Op dit centrale plein van Venlo zitten veel cafeetjes en restaurants en je vindt er ook het mooie stadhuis.

Peelse Golfbaan

Slechts tien minuten rijden en je bent vanuit Toverland op een mooie 18-holes golfbaan. De Peelse Golfbaan is een prachtig aangelegde golfbaan met veel groen en diverse waterpartijen. Vanaf het terras van het clubhuis heb je ook een mooi uitzicht op deze golfbaan.

Adventure Paradise

Vlakbij Toverland vind je dit grote Paintball paradijs. Ben je met een grote groep of wil je eens kennis maken met Paintballen dan ben je hier van harte welkom. Bij Adventure Paradise vind je diverse velden, een shooting range en een paintball shop.

Zwemmen Center Parcs

Vlakbij Toverland vind je twee vakantieparken van Center Parcs, namelijk Het Meerdal en Limburgse Peel. Wanneer je niet op het vakantiepark van Center Parcs overnacht kun je wel als bezoeker gebruik maken van het subtropische zwembad. Hiervoor heb je losse kaarten nodig die je online of bij de receptie ter plaatse kunt aanschaffen. Naast het zwembad zijn er op Center Parcs nog voldoende andere activiteiten te beleven. Bekijk goed per vakantiepark wat er allemaal te beleven valt. Op deze manier kun je gemakkelijk een middagje weg zijn in Center Parcs.

Toverland geschiedenis

Toverland opende haar deuren voor het eerst in 2001. Destijds met een grote hal en een klein buitengebied waar diverse attracties en speeltoestellen te vinden waren. Het idee kwam van eigenaar Jean Gelissen en zijn zus Caroline Kortooms. Ze zagen markt voor een pretpark waar je ook met slecht weer volop plezier kon blijven beleven. Het ging Toverland voor de wind: er kwamen in de eerste jaren steeds meer bezoekers en dat leidde in 2004 tot de opening van een tweede grote indoorhal en een extra buitengedeelte. Bijzonder was toen de opening van de attractie Booster Bike. Dit was de eerste motorbike achtbaan van achtbaanbouwer Vekoma in zijn soort ter wereld. Andere toevoegingen in de tweede hal waren de wildwaterbaan Backstroke en de bobbaan Woudracer die tegenwoordig als Maximus’ Blitz Bahn door het leven gaat.

Deze tweede indoorhal was weer een goede zet. Steeds meer bezoekers wisten de weg naar Toverland te vinden wat resulteerde in de opening van een groot nieuw buitengebied in 2007. Dit keer opende in het nieuwe buitengebied Ithaka (destijds Troy-area) een grote houten achtbaan van de Amerikaanse achtbaanbouwer Great Coasters International. Op moment van opening was Troy, zoals de achtbaan heet, de snelste en hoogste houten achtbaan van de Benelux. In de jaren die volgden opende Toverland nog diverse andere attracties en verbeterde het de eerste indoorhal door deze te voorzien van een thema.

In 2013 breidde het park weer naar buiten uit met dit keer de opening van het themagebied De Magische Vallei. In dit gebied vind je onder andere de draaiachtbaan Dwervelwind en de waterattractie Djengu River. Deze investeringen zorgden weer voor de nodige groei van bezoekers en het pretpark kon hierdoor nieuwe bezoekersrecords noteren. In 2018 opende het park diverse grote nieuwigheden. Toverland opende een nieuw themagebied Avalon en met Port Laguna een compleet nieuw entreegebied. De meest spectaculaire toevoeging is die van de achtbaan Fenix van de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard. In deze zogenaamde Wing Coaster hang je met je stoeltjes aan de buitenkant van de baan. Fenix is ook de eerste achtbaan in Toverland met inversies.

De toevoeging van deze twee nieuwe gebieden in 2018 gaat de boeken in als de grootste investering sinds de opening van Toverland in 2001. Met deze nieuwe toevoegingen, die dat jaar weer voor een bezoekersrecord zorgden, is Toverland klaar voor de toekomst. Een grote wens vanuit het park is nog de toevoeging van een eigen Toverland Hotel waardoor bezoekers ook kunnen overnachten bij het pretpark. In de masterplannen van Toverland is al rekening gehouden met de toevoeging van een Toverland Hotel of een ander soort accommodatie zoals een Toverland vakantiepark of Toverland Camping. Een eerste aanzet van overnachten bij Toverland was in 2020. Tijdens de zomermaanden konden gasten voor het eerst overnachten op een tijdelijke Toverland camping. Er waren accommodaties beschikbaar van twee tot zes personen. Ook was er de mogelijkheid om met je eigen camper of caravan een plaatsje te reserveren op de Toverland camping.

In 2022 maakte Toverland bekend dat er in seizoen 2023 vier nieuwe attracties gaan openen. Deze vier nieuwe attracties komen allemaal in het Avalon themagedeelte. In 2022 behaalde het pretpark voor het eerste de magische grens van één miljoen bezoekers in één seizoen.