Pretparken Duitsland

In Duitsland vind je veel verschillende pretparken van klein tot een aantal erg groot. Het populairste pretpark van Duitsland is Europa Park, gelegen in het plaatsje Rust in het Zwarte Woud. Jaarlijks komen hier miljoenen bezoekers om het pretpark, waterpark en het resort te ontdekken. Europa Park is ook het enige pretpark in Duitsland dat twee parken heeft: naast het grote pretpark heeft Europa Park met Rulantica namelijk ook nog een enorm groot en leuk waterpark. Rulantica heeft zowel indoor als outdoor gedeeltes, zodat je dit waterpark met mooi en slecht weer kunt bezoeken.

Phantasialand is een ander zeer populair Duits pretpark. Het is geen groot pretpark qua oppervlakte, maar het park staat bekend om het feit dat er zoveel attracties op korte afstand van elkaar te vinden zijn. In Phantasialand vind je ook de meest spannende achtbanen. Achtbaan Taron wordt gezien als één van de beste achtbanen in Duitsland.

Movie Park Germany is ook een bekend pretpark in Duitsland. Hier vind je attracties en shows gebaseerd op films. Eén van de spectaculairste attracties is de achtbaan Star Trek: Operation Enterprise. Deze achtbaan heeft meerdere lanceringen en inversies. Kinderen vermaken zich uitstekend in Nickland, een speciaal themagedeelte van het pretpark. Hier vind je allerlei kinderattracties en ook nog een heus Paw Patrol gebied.

In Duitsland vind je verder nog een Legoland pretpark, namelijk Legoland Duitsland. Uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen tot de leeftijd van circa 12 jaar. Niet al te ver van Legoland Duitsland ligt het kleinschalige en sfeervolle pretpark Tripsdrill, mooi tussen de wijngaarden en met diverse unieke attracties. Met Heide Park en Hansa Park vind je in het noordoosten van Duitsland tot slot ook nog twee erg leuke en gevarieerde pretparken.

Pretpark Duitsland met overnachting

Overnachten bij een pretpark in Duitsland kan bij diverse parken. De meeste pretparken in Duitsland zijn zo groot en hebben zoveel attracties dat je er ook gemakkelijk twee dagen voor uit kunt trekken om deze parken te bezoeken. Europa Park is het pretpark met de meeste accommodaties. Er zijn namelijk diverse Europa Park hotels te vinden die allemaal zeer mooi gethematiseerd zijn. De meeste Europa Park hotels zijn luxe van inrichting en hebben vaak ook allemaal een eigen restaurant en een binnen- en buiten zwembad. Vanuit de meeste Europa Park hotels kun je gemakkelijk te voet een speciale ingang voor het pretpark bereiken. Hotels die wat verder weg liggen bieden een gratis shuttleservice aan.

Het waterpark Rulantica van Europa Park ligt wat verder weg van het pretpark. Wil je bij Europa Park overnachten en ook regelmatig gaan zwemmen in dit mooie waterpark? Dan is een overnachting in Europa Park Hotel Kronasar zeker aan te raden. Dit hotel grenst namelijk aan de ingang van het waterpark: je kunt vanuit je kamer zo op je slippers en in je zwemkleding naar het waterpark lopen.

Europa Park is niet het enige Duitse pretpark met overnachtingsmogelijkheden. Bijna alle grote Duitse pretparken bieden wel een vorm van overnachting aan. Zo heeft Phantasialand een aantal verschillende eigen hotels. Deze hotels liggen letterlijk in het pretpark. Het eerste hotel van Phantasialand was Phantasialand Hotel Ling Bao dat in het Chinese themagebied van het pretpark ligt. Dit Phantasialand hotel heeft ook een eigen zwembad.

Heide Park heeft naast het eigen Heide Park Abenteuer Hotel met Heide Park Holiday Camp ook een eigen vakantiepark met leuke vakantiehuisjes. En ook Hansa Park heeft met Hansa Park Resort am Meer een eigen vakantiepark waar je heerlijk kunt overnachten. Bij Tripsdrill kun je op Tripsdrill Natur Resort overnachten in unieke accommodaties zoals boomhutten en herderswagens.

Legoland Duitsland heeft alle accommodaties natuurlijk gethematiseerd in een echte Lego stijl. Legoland Duitsland heeft op loopafstand van het pretpark een eigen vakantiepark (Vakantiepark Legoland Duitsland) met gezellige vakantiehuisjes en ook nog enkele eigen Legoland hotels met verschillende thema's.

Pretparken Duitsland met camping

Wanneer je een eigen caravan of camper hebt kun je ook bij een aantal Duitse pretparken overnachten. Zo heeft Europa Park met het Europa Park Camp Resort een eigen locatie voor caravans en campers. Deze locatie is ook handig als een tussenstop voor je vakantie naar zuidelijke landen zoals Italië of Kroatië. Ook bij Legoland Duitsland kun je op een camping overnachten. Deze Legoland camping maakt onderdeel uit van het Vakantiepark Legoland Duitsland.

Busreis naar pretparken in Duitsland

Er zijn een aantal reisorganisaties die een busreis naar pretparken in Duitsland aanbieden. Alle aanbieders hebben wij op onze website geplaatst, zodat je hier eenvoudig de beste optie kunt kiezen. Populaire busreizen zijn naar Europa Park, Phantasialand en Movie Park Germany.

Alle busreizen zijn vaak inclusief tickets en sommige zijn zelfs inclusief een overnachting. Een Europa Park busreis is altijd inclusief overnachting, omdat Europa Park een stuk verder Duitsland in ligt en dus niet echt aantrekkelijk is om als dagtocht te bezoeken.

Pretpark Duitsland arrangement

Wil je liever met eigen vervoer naar een pretpark in Duitsland reizen dan kun je dit ook als arrangement boeken. Er zijn veel aanbieders die een compleet pretpark arrangement aanbieden waarbij je tickets en overnachting in één boekt. Populaire Duitse pretparken die je meerdere dagen kunt bezoeken zijn Europa Park, Phantasialand, Legoland Duitsland en Movie Park Germany. Op weg naar vakantie in bijvoorbeeld Italië, Kroatië, Oostenrijk of Zwitserland kunnen Europa Park, Legoland Duitsland en Tripsdrill goed op de route liggen voor een leuke tussenstop van een aantal dagen. Ga je naar Denemarken of Zweden dan behoort een tussenstop bij Heide Park of Hansa Park zeker tot de mogelijkheden.

Bekijk op onze website je pretpark naar keuze om meer informatie te vinden en om hier je overnachting, tickets of arrangement te reserveren.

Pretpark tickets

Goedkope pretpark tickets

Vind hier de goedkoopste pretpark tickets

Pretpark arrangementen

Europa Park

Busreis Europa Park

Comfortabel met de bus naar Europa Park

Europa Park arrangement

Overnachten bij Europa Park inclusief tickets

Europa Park tickets

Europa Park entreekaarten met korting

Treinreis Europa Park

Voordelig met de trein naar Europa Park

Phantasialand

Phantasialand arrangement

Overnachten bij Phantasialand inclusief tickets

Phantasialand tickets

Entreekaarten Phantasialand met korting

Treinreis Phantasialand

Voordelig met de trein naar Phantasialand

Movie Park Germany

Movie Park Germany arrangement

Overnachten bij Movie Park Germany inclusief tickets

Movie Park Germany tickets

Entreekaarten Movie Park Germany met korting

Treinreis Movie Park Germany

Voordelig met de trein naar Movie Park Germany