Pretparken Nederland

In Nederland zijn er diverse pretparken te vinden. Van kleine regionale pretparken tot grote pretparken waar je meerdere dagen voor nodig hebt om te bezoeken. Het bekendste pretpark in Nederland is De Efteling in het Brabantse Kaatsheuvel. De Efteling staat ook internationaal goed aangeschreven als één van de beste pretparken in de wereld. De Efteling is het grootste pretpark van Nederland en heeft ook de meeste bezoekers.

Het attractie aanbod is bij de meeste pretparken in Nederland zeer divers, zodat jong en oud zich hier prima kan vermaken. Een uitzondering hierop is Walibi Holland. Walibi Holland heeft voornamelijk attracties geschikt voor jongeren. Walibi Holland is ook het pretpark in Nederland met de meeste achtbanen.

In Nederland zijn De Efteling en (grotendeels) Attractiepark Toverland de pretparken die het hele jaar geopend zijn. Andere pretparken zijn vaak geopend van april tot en met oktober. Sommige openen in de december maand nog even hun deuren met een speciale winter opening.

Pretpark Nederland waar je kunt overnachten

Er zijn diverse pretparken in Nederland waar je kunt overnachten. Zo kun je het pretpark meerdere dagen bezoeken en alle attracties en shows op je eigen tempo en eventueel meerdere keren ontdekken. De eerste pretparken in Nederland waar je kon overnachten waren Attractiepark Slagharen en Duinrell. Deze pretparken hadden op hun terrein diverse soorten vakantiehuisjes staan waar je kon blijven slapen en vanuit waar je te voet naar het pretpark kon. Bij Attractiepark Slagharen kon je zelfs nog een pony bij je huisje krijgen om gedurende je verblijf te verzorgen. Dit was uniek en enorm populair in die tijd.

Het eerste pretpark met een eigen hotel was De Efteling. In 1992 opende het pretpark het Efteling Hotel inclusief gethematiseerde kamers. Later breidde De Efteling nog uit met meer hotels en ook vakantieparken.

Populair zijn ook de pretparken in Nederland met een camping. Onder andere Attractiepark Slagharen en Duinrell bieden een eigen camping aan. Ook Toverland heeft met de Toverland Summer Camp een camping waar je met je eigen camper of caravan kunt overnachten.

Pretpark tickets met korting

Als je een pretpark wilt bezoeken ben je natuurlijk altijd op zoek naar pretpark tickets met korting. Er zijn diverse mogelijkheden om goedkope pretpark tickets te scoren. Er zijn vaak bedrijven, zoals supermarkten of de ANWB, waar je voor korting kunt sparen. Met een beetje moeite kun je online vaak ook al enorm goede deals tegen komen, vaak al op de website van het desbetreffende pretpark zelf. Een pretpark ticket vooraf online kopen is altijd goedkoper dan wanneer je een ticket aan de kassa van het pretpark koopt.

Andere online aanbieders hebben vaak ook goede afspraken met pretparken gemaakt, zodat ze tickets met korting kunnen aanbieden. Sommige aanbieders hebben een veiling, waarbij je met een beetje geluk wel heel goedkope pretpark tickets kunt winnen. Op onze website vind je alle aanbieders die goedkope pretpark tickets of pretpark korting aanbieden. Vergelijk alle aanbieders goed zodat je de beste deal te pakken hebt.

Pretpark arrangementen

Pretpark tickets

Goedkope pretpark tickets

Vind hier de goedkoopste pretpark tickets

Efteling

Busreis Efteling

Comfortabel met de bus naar De Efteling

Efteling tickets

Korting op Efteling entreekaarten

Beeke Bergen

Lake Resort Beekse Bergen

Overnachten op het vakantiepark van Beekse Bergen

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Safari Resort Beekse Bergen

Vakantiehuisjes met uitkijk op een savanne

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Beekse Bergen arrangement

Overnachten bij Beekse Bergen inclusief tickets

Beekse Bergen tickets

Entreekaarten Safaripark Beekse Bergen met korting

Beekse Bergen tickets

Entreekaarten Speelland Beekse Bergen met korting

Attractiepark Slagharen

Vakantiepark Slagharen

Vakantiepark van Attractiepark Slagharen

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Attractiepark Slagharen arrangement

Overnachten bij Attractiepark Slagharen inclusief tickets
Meer informatie

Attractiepark Slagharen tickets

Entreekaarten Attractiepark Slagharen met korting

Tickets Aqua Mexicana

Entreekaarten Waterpark Aqua Mexicana met korting

Toverland

Toverland Summer Camp

Toverland Camping

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Toverland arrangement

Overnachten bij Toverland inclusief tickets

Toverland tickets

Entreekaarten Toverland met korting

Duinrell

Vakantiepark Duinrell

Overnachten in een huisje of op de camping op het vakantiepark van Duinrell

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Duinrell arrangement

Overnachten bij Duinrell inclusief tickets

Duinrell tickets

Entreekaarten Attractiepark Duinrell met korting

Duinrell tickets

Entreekaarten Tikibad met korting