Legoland Duitsland (of: Legoland Deutschland) ligt in het Duitse plaatsje Günzburg in de deelstaat Beieren. De omvang van Legoland Duitsland en het grote attractie aanbod zorgen ervoor dat je na een dag zeker nog niet uitgekeken bent! Legoland Duitsland heeft hier goed op ingespeeld door de bouw van een Legoland Hotel en een Legoland Vakantiepark. Dit zijn gezellige en kindvriendelijk accommodaties compleet in Lego stijl. Vanuit Legoland Vakantiepark en het Legoland Hotel wandel je in 10 minuten naar de speciale ingang.

Blijf bij Legoland Duitsland overnachten en geniet op je eigen tempo van dit leuke pretpark. Legoland Duitsland is, net zoals de bekende Lego bouwstenen, leuk voor jong en oud. Legoland Duitsland is handig gelegen nabij de afrit van de Duitse autosnelweg A8 (tussen Munchen en Stuttgart). Dit maakt het een ideale bestemming voor een korte vakantie of een tussenstop op weg naar Oostenrijk/Zwitserland of Italië.... Lees meer

Legoland Duitsland arrangementen

Legoland Duitsland arrangement

Overnachten bij Legoland Duitsland inclusief tickets

Vakantieparken bij Legoland Duitsland

Legoland Duitsland Vakantiepark

Vakantiepark naast Legoland Duitsland compleet in Lego stijl

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Hotels bij Legoland Duitsland

Legoland Duitsland Hotel

Legoland Hotel van Vakantiepark Legoland Duitsland

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Eurohotel Gunzburg

Goedkoop hotel bij Legoland Duitsland

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Hotel Bettina

Vlakbij Legoland Duitsland

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Hotel Gasthof Goldener Lowe

Gelegen bij het centrum van Günzburg

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Hotel Linde

Hotel bij Legoland Duitsland met een spa- en wellnesscentrum

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Hotel Romer

Voordelig hotel bij Legoland Duitsland

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Legoland Duitsland tickets

Legoland Duitsland tickets

Entreekaarten Legoland Duitsland met korting

Legoland Duitsland

Legoland Duitsland (of: Legoland Deutschland) ligt in Günzburg, tussen Munchen en Stuttgart.. Hier is zoveel te beleven dat één dag zeker niet genoeg is. Legoland Duitsland is opgebouwd in acht verschillende themagebieden. Het hart van het park wordt gevormd door Miniland, waar met vele miljoenen Lego steentjes beroemde Europese gebouwen en landschappen zijn nagebouwd. Elk themagebied is zodanig ingericht dat er attracties voor jong en oud te vinden zijn.

Hoogtepunten qua attracties voor oudere kinderen zijn de spannende achtbanen Project X en Fire Dragon en de waterattracties Aquazone Wave Racers en Jungle X-pedition. Voor jongere kinderen is er onder andere de Safari Tour, in je eigen auto langs dieren gemaakt van legoblokjes, en Royal Joust, als een echte ridder op de rug van de bekende Lego paarden door het Middeleeuws themagebied. De hele familie geniet van een rondrit door het park met de Legoland Express (vrolijk gekleurde trein), het uitzicht over het park vanuit de observatietoren en Legoland Atlantis, een onderwater tunnel waar je kunt kijken naar 2000 prachtig gekleurde vissen te midden van Lego bouwwerken. Voor de kleintjes zijn er diverse (water)speeltuinen en kleinere attracties te vinden. Elke peuter zal blij worden van de rijk gethematiseerde speeltuin in Duplo Valley met alle bekende huisjes (zoals een boerderij, politiebureau, ziekenhuis en winkel) en dieren. Voor de ouders ligt hier ook een fijn terras.

Verder kun je je op meerdere plekken in het park lekker uitleven met de bekende steentjes en de mooiste bouwwerken maken. De verschillende souvenir shops bieden uiteraard Lego, Duplo en aanvullende merchandise aan. Breng zeker een bezoek aan de winkels waar je losse Lego en Duplo steentjes en figuurtjes kunt kopen; misschien ziet er net datgene bij wat je nog zocht!

Legoland Duitsland overnachten

Bij Legoland Duitsland overnachten kan in diverse verschillende accommodaties. Het leukste om te verblijven is natuurlijk direct naast het pretpark zelf. Dit heeft ook voordelen zoals dat je makkelijk te voet naar de speciale ingang van het pretpark kunt lopen en hierdoor parkeerkosten bespaart. Wil je op loopafstand van Legoland Duitsland overnachten dan kan dat in het Legoland Duitsland vakantiepark of een Legoland Duitsland hotel

De Legoland Duitsland camping is een aanrader wanneer je de beschikking hebt over een eigen caravan, camper, vouwwagen of tent. De Legoland Duitsland camping is onderdeel van het Legoland Duitsland vakantiepark. Je kunt tijdens je verblijf op de Legoland camping dus ook gebruik maken van alle faciliteiten op het vakantiepark. Bij mooi weer kun je bijvoorbeeld lekker afkoelen in het zwemmeer van het park. Ga je vanuit de camping naar Legoland dan kun je gebruik maken van de speciale ingang van het Legoland Vakantiepark voor het pretpark.

Wil je naast een bezoek aan Legoland Duitsland ook nog de omgeving van het pretpark ontdekken dan kun je er voor kiezen om een hotel in de directe omgeving te boeken. Kijk voor een handig overzicht van hotels bij Legoland Duitsland op onze handige pagina.

Legoland Duitsland arrangement

Een Legoland Duitsland arrangement kan een voordelige optie zijn wanneer je meerdere dagen Legoland Duitsland wilt bezoeken. Bij een Legoland Duitsland arrangement boek je namelijk een accommodatie inclusief tickets. Dit soort pakketen zijn vaak voordeliger dan wanneer je een overnachting en tickets los van elkaar boekt. Legoland Duitsland is zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen en je kunt je hier dan ook makkelijk twee dagen vermaken. Een Legoland Duitsland arrangement van 2 dagen en 3 nachten is dan zeker aan te raden. Vergelijk alle aanbieders en prijzen van een Legoland Duitsland arrangement op onze handige pagina.

Reistijd naar Legoland Duitsland

 • Met de auto vanaf Eindhoven - ongeveer 5 uur en 40 minuten
 • Met de auto vanaf Utrecht - ongeveer 6 uur en 20 minuten
 • Met de auto vanaf Amsterdam - ongeveer 6 uur en 40 minuten
 • Met de auto vanaf Antwerpen - ongeveer 6 uur en 10 minuten

Legoland Duitsland geschiedenis

Legoland Duitsland opende haar deuren voor het eerst in mei 2002 met een veertigtal attracties, diverse restaurants en winkeltjes. Het pretpark opende omdat het pretpark Legoland Denemarken een gigantisch succes was. Een belangrijke attractie bij opening was het gehele Miniland gebied, waar je diverse miniatuur gebouwen nagemaakt van Lego kunt bekijken. Vrij snel na de opening werden in 2005 alle Legoland pretparken voor 70% overgenomen door de Merlin Entertainment Group. Merlin Entertainment Group is een bedrijf dat meerdere dagattracties beheert en daarin ook investeert. In 2007 was er een grote uitbreiding met het nieuwe themagebied Het Land van de Piraten.

Een jaar later, in 2008, kon je voor het eerst overnachten bij Legoland Duitsland. Direct naast het pretpark opende een groot Legoland Vakantiepark met diverse huisjes in Lego stijl. Bij het tienjarig bestaan in 2012 opende Legoland Duitsland de spectaculaire attractie Flying Ninjago. In deze attractie waarbij bezoekers in een gondel aan een grote molen zitten, kun je zelf bepalen of je over de kop gaat en zelfs ook hoe vaak. Hoe behendiger je bent hoe gemakkelijker het is om over de kop te gaan. Later opende er in Duinrell een zelfde type attractie. In datzelfde jaar kwamen er nog enkele Ninjago schaalmodellen als toevoeging in Miniland.

Al snel in 2013 opende Legoland Duitsland weer een nieuw themagebied. Dit keer het Kingdom of the Pharaohs gebied met als hoofdattractie de overdekte attractie Temple X-pedition. Dat overnachten bij Legoland Duitsland een succes was blijkt wel uit het feit dat het pretpark in de jaren die volgden nog diverse nieuwe accommodaties bij bouwde. Zo opende in 2018 nog een groot Legoland Hotel in piratenstijl direct naast het vakantiepark. In 2019 verkoopt Merlin Entertainment Group haar aandelen aan een groep inversteerders waaronder de Deense familie die de rechten op het Lego speelgoed bezit.

FAQ's Legoland Duitsland

Hier zijn de 10 meest voorkomende FAQ (veelgestelde vragen) over Legoland Duitsland, inclusief antwoorden.

 • Wat zijn de openingstijden van Legoland Duitsland? De openingstijden van Legoland Duitsland variëren gedurende het jaar. Het is het beste om de officiële website van Legoland Duitsland te raadplegen voor de meest actuele openingstijden.
 • Hoe kan ik tickets kopen voor Legoland Duitsland? Legoland Duitsland tickets kunnen online worden gekocht via de officiële website van het park. Je kunt ook tickets ter plaatse kopen aan de kassa, maar het wordt aanbevolen om van tevoren online tickets te kopen om wachtrijen te vermijden.
 • Zijn er kortingen beschikbaar voor tickets van Legoland Duitsland? Ja, Legoland Duitsland biedt vaak kortingen en speciale aanbiedingen voor tickets. Dit kan variëren, dus het is het beste om onze website te raadplegen of te kijken naar eventuele lopende promoties. Kijk hiervoor op de Legoland Duitsland tickets pagina.
 • Wat zijn de faciliteiten in het Legoland vakantiepark? Legoland Duitsland heeft diverse accommodaties waaronder het Legoland vakantiepark en het Legoland Duitsland hotel. Beide bieden comfortabele accommodaties, restaurants, speelplaatsen en andere voorzieningen voor gasten.
 • Kan ik accommodaties boeken zonder tickets het park? Ja, je kunt een verblijf boeken in het Legoland vakantiepark of het Legoland Hotel zonder een bezoek aan het park. Raadpleeg onze website voor meer informatie en boekingsmogelijkheden.
 • Zijn de accommodaties in Legoland vakantiepark geschikt voor gezinnen? Ja, de accommodaties in Legoland vakantiepark zijn speciaal ontworpen voor gezinnen en bieden voorzieningen en activiteiten die geschikt zijn voor kinderen.
 • Wat zijn de verschillende soorten accommodaties die beschikbaar zijn in het Legoland vakantiepark? Het Legoland vakantiepark biedt verschillende soorten accommodaties, zoals themakamers, vakantiehuisjes en avontuurlijke lodges. Gasten kunnen kiezen op basis van hun voorkeur en groepsgrootte. Tevens beschikt het Legoland vakantiepark over een camping waar je kunt overnachten in je eigen caravan of camper.
 • Wat is de aanbevolen leeftijd voor Legoland Duitsland? Legoland Duitsland is geschikt voor bezoekers van alle leeftijden, maar sommige attracties kunnen beperkingen hebben op basis van lengte of andere veiligheidsvereisten. Het park biedt speciale zones en attracties voor zowel jongere kinderen als volwassenen, zodat iedereen van een geweldige ervaring kan genieten.
 • Zijn er eetgelegenheden in het Legoland vakantiepark? Ja, zowel het Legoland vakantiepark als het Legoland Hotel hebben restaurants en cafés waar gasten kunnen genieten van maaltijden en snacks.
 • Biedt het Legoland vakantiepark speciale activiteiten of entertainment? Ja, het Legoland vakantiepark biedt speciale activiteiten en entertainment voor gasten, zoals speeltuinen, minigolf, avondshows en thematische evenementen.