Legoland Duitsland (of: Legoland Deutschland) ligt in het Duitse plaatsje Günzburg in de deelstaat Beieren. De omvang van Legoland Duitsland en het grote attractie aanbod zorgen ervoor dat je na een dag zeker nog niet uitgekeken bent! Legoland Duitsland heeft hier goed op ingespeeld door de bouw van een Legoland Hotel en een Legoland Vakantiepark. Dit zijn gezellige en kindvriendelijk accommodaties compleet in Lego stijl. Vanuit Legoland Vakantiepark en het Legoland Hotel wandel je in 10 minuten naar de speciale ingang.

Blijf bij Legoland Duitsland overnachten en geniet op je eigen tempo van dit leuke pretpark. Legoland Duitsland is, net zoals de bekende Lego bouwstenen, leuk voor jong en oud. Legoland Duitsland is handig gelegen nabij de afrit van de Duitse autosnelweg A8 (tussen Munchen en Stuttgart). Dit maakt het een ideale bestemming voor een korte vakantie of een tussenstop op weg naar Oostenrijk/Zwitserland of Italië.... Lees meer

Legoland Duitsland arrangementen

Legoland Duitsland arrangement

Overnachten bij Legoland Duitsland inclusief tickets

Vakantieparken bij Legoland Duitsland

Legoland Vakantiepark Duitsland

Vakantiepark naast Legoland Duitsland compleet in Lego stijl

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Hotels bij Legoland Duitsland

Legoland Duitsland Hotel

Legoland Hotel van Vakantiepark Legoland Duitsland

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Eurohotel Gunzburg

Goedkoop hotel bij Legeland Duitsland

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Hotel Bettina

Vlakbij Legoland Duitsland

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Hotel Gasthof Goldener Lowe

Gelegen bij het centrum van Günzburg

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Hotel Romer

Voordelig hotel bij Legoland Duitsland

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Hotel Zettler Gunzburg

Een 4-sterrenhotel beheerd door een familie

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie

Legoland Duitsland tickets

Tickets Legoland Duitsland

Entreekaarten Legoland Duitsland met korting

Legoland Duitsland

Legoland Duitsland (of: Legoland Deutschland) ligt in Günzburg, tussen Munchen en Stuttgart.. Hier is zoveel te beleven dat één dag zeker niet genoeg is. Legoland Duitsland is opgebouwd in acht verschillende themagebieden. Het hart van het park wordt gevormd door Miniland, waar met vele miljoenen Lego steentjes beroemde Europese gebouwen en landschappen zijn nagebouwd. Elk themagebied is zodanig ingericht dat er attracties voor jong en oud te vinden zijn.

Hoogtepunten qua attracties voor oudere kinderen zijn de spannende achtbanen Project X en Fire Dragon en de waterattracties Aquazone Wave Racers en Jungle X-pedition. Voor jongere kinderen is er onder andere de Safari Tour, in je eigen auto langs dieren gemaakt van legoblokjes, en Royal Joust, als een echte ridder op de rug van de bekende Lego paarden door het Middeleeuws themagebied. De hele familie geniet van een rondrit door het park met de Legoland Express (vrolijk gekleurde trein), het uitzicht over het park vanuit de observatietoren en Legoland Atlantis, een onderwater tunnel waar je kunt kijken naar 2000 prachtig gekleurde vissen te midden van Lego bouwwerken. Voor de kleintjes zijn er diverse (water)speeltuinen en kleinere attracties te vinden. Elke peuter zal blij worden van de rijk gethematiseerde speeltuin in Duplo Valley met alle bekende huisjes (zoals een boerderij, politiebureau, ziekenhuis en winkel) en dieren. Voor de ouders ligt hier ook een fijn terras.

Verder kun je je op meerdere plekken in het park lekker uitleven met de bekende steentjes en de mooiste bouwwerken maken. De verschillende souvenir shops bieden uiteraard Lego, Duplo en aanvullende merchandise aan. Breng zeker een bezoek aan de winkels waar je losse Lego en Duplo steentjes en figuurtjes kunt kopen; misschien ziet er net datgene bij wat je nog zocht!

Legoland Duitsland overnachten

Bij Legoland Duitsland overnachten kan in diverse verschillende accommodaties. Het leukste om te verblijven is natuurlijk direct naast het pretpark zelf. Dit heeft ook voordelen zoals dat je makkelijk te voet naar de speciale ingang van het pretpark kunt lopen en hierdoor parkeerkosten bespaart. Wil je op loopafstand van Legoland Duitsland overnachten dan kan dat in het Legoland Duitsland vakantiepark of een Legoland Duitsland hotel. 

Reistijd naar Legoland Duitsland

  • Met de auto vanaf Eindhoven - ongeveer 5 uur en 40 minuten
  • Met de auto vanaf Utrecht - ongeveer 6 uur en 20 minuten
  • Met de auto vanaf Amsterdam - ongeveer 6 uur en 40 minuten
  • Met de auto vanaf Antwerpen - ongeveer 6 uur en 10 minuten

Geschiedenis Legoland Duitsland

Legoland Duitsland opende haar deuren voor het eerst in mei 2002 met een veertigtal attracties, diverse restaurants en winkeltjes. Het pretpark opende omdat het pretpark Legoland Denemarken een gigantisch succes was. Een belangrijke attractie bij opening was het gehele Miniland gebied, waar je diverse miniatuur gebouwen nagemaakt van Lego kunt bekijken. Vrij snel na de opening werden in 2005 alle Legoland pretparken voor 70% overgenomen door de Merlin Entertainment Group. Merlin Entertainment Group is een bedrijf dat meerdere dagattracties beheert en daarin ook investeert. In 2007 was er een grote uitbreiding met het nieuwe themagebied Het Land van de Piraten.

Een jaar later, in 2008, kon je voor het eerst overnachten bij Legoland Duitsland. Direct naast het pretpark opende een groot Legoland Vakantiepark met diverse huisjes in Lego stijl. Bij het tienjarig bestaan in 2012 opende Legoland Duitsland de spectaculaire attractie Flying Ninjago. In deze attractie waarbij bezoekers in een gondel aan een grote molen zitten, kun je zelf bepalen of je over de kop gaat en zelfs ook hoe vaak. Hoe behendiger je bent hoe gemakkelijker het is om over de kop te gaan. Later opende er in Duinrell een zelfde type attractie. In datzelfde jaar kwamen er nog enkele Ninjago schaalmodellen als toevoeging in Miniland.

Al snel in 2013 opende Legoland Duitsland weer een nieuw themagebied. Dit keer het Kingdom of the Pharaohs gebied met als hoofdattractie de overdekte attractie Temple X-pedition. Dat overnachten bij Legoland Duitsland een succes was blijkt wel uit het feit dat het pretpark in de jaren die volgden nog diverse nieuwe accommodaties bij bouwde. Zo opende in 2018 nog een groot Legoland Hotel in piratenstijl direct naast het vakantiepark. In 2019 verkoopt Merlin Entertainment Group haar aandelen aan een groep inversteerders waaronder de Deense familie die de rechten op het Lego speelgoed bezit.