Movie Park Germany ligt bij Bottrop, dichtbij Oberhausen. In Movie Park Germany zijn tal van spannende en leuke attracties te vinden voor jong en oud! Denk bijvoorbeeld aan achtbanen en wildwaterbanen. Maar ook voor de allerkleinste zijn er veel attracties te vinden. Een bezoek aan Movie Park Germany is leuk om te combineren met bijvoorbeeld een dagtocht naar het centrum van Oberhausen of een middagje shoppen in CentrO, een groot overdekt winkelcentrum met gevarieerd aanbod. Vanaf Movie Park Germany is het overigens slechts 50 minuten rijden naar pretpark Wunderland Kalkar.

Direct naar de beste Moviepark aanbiedingen

Uiteraard kun je in één van de vele hotels en appartementen in de directe omgeving van Movie Park Germany overnachten, ook tijdens speciale evenementen zoals het jaarlijkse Halloween Horror Festival. Bekijk ook eens ons aanbod van Moviepark Germany korting op tickets en arrangementen. Een Movie Park arrangement is er als complete busreis of als eigen vervoer. Blijf bij Movie Park Germany overnachten en geniet zo van dit leuke Duitse pretpark vlak over de Nederlands-Duitse grens.... Lees meer

Movie Park Germany arrangement

Movie Park Germany arrangement

Overnachten bij Movie Park Germany inclusief tickets
www.movieparkholidays.de

Hotels bij Movie Park Germany

Van der Valk Hotel Gladbeck

Van der Valk Hotel bij Movie Park Germany

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Meer informatie

Hotel Monopol

Slechts 15 minuten van Movie Park Germany

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Meer informatie

Hotel Rhein Ruhr

Slechts 15 minuten met de auto naar Movie Park Germany

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Hotel Zum Schwan

Vlakbij Movie Park Germany en het centrum van Gelsenkirchen

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Meer informatie

Parkhotel Oberhausen

Hotel vlakbij Movie Park Germany

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Ramada by Wyndham Bottrop

Slechts 15 minuten rijden naar Movie Park Germany

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Meer informatie

Movie Park Germany tickets

Movie Park Germany tickets

Entreekaarten Movie Park Germany met korting

Movie Park Germany treinreis

Treinreis Movie Park Germany

Voordelig met de trein naar Movie Park Germany

Movie Park Germany

Movie Park Germany ligt bij Bottrop in Duitsland (vlakbij Oberhausen). Waan je in Movie Park Germany als een echte filmster! Alle attracties en shows in Movie Park Germany zijn gebaseerd op de wereld van de film en nemen je mee op avontuur met allerlei bekende film- en tv-personages. Als je van achtbanen houdt ben je bij Movie Park Germany aan het goede adres. Bijvoorbeeld voor een ritje in de indoor achtbaan Van Helsing’s Factory, de hangende achtbaan Iron Claw, de spannende houten achtbaan The Bandit of de Star Trek: Operation Enterprise Lanceer achtbaan. Verder is er voor echte durfals ook een bijzondere vrije val toren waar je in hangt in plaats van zit. Bij warm weer kun je lekker afkoelen in de waterattracties Area 51 – Top Secret, Splash Battle en Excalibur - Secrets of the Dark Forest.

Ook voor kleine kinderen is er in het pretpark genoeg te beleven. Er zijn twee grote kindergedeeltes, Nickland (met een groot Paw Patrol gebied) en Santa Monica Pier, met onder andere een reuzenrad, zweefmolen, vliegtuigjes en een kleine vrije val toren. Ook bij de kinderattracties ontbreekt het film thema niet. Zo kunnen de kinderen een ritje maken in autootjes van Dora en Diego! De hele familie vermaakt zich uitstekend bij de 4D film of het 3D avontuur The Lost Temple.

Naast al deze spannende attracties heeft Movie Park Germany ook een aantrekkelijk aanbod van shows. De Van Helsing show en de Action Stunt show laten je op het puntje van je stoel zitten! Het pretpark staat ook bekend om de spannende evenementen zoals het Halloween Horror Fest elk jaar in oktober.

Overnachten Movie Park Germany

Bij Movie Park Germany overnachten kan op korte afstand. Er zijn diverse hotels in de omgeving van Movie Park Germany waar je een heerlijk verblijf kunt boeken. Er zijn zelfs hotels waar je een compleet Movie Park Germany arrangement kunt reserveren. Een Movie Park Germany arrangement bestaat uit een overnachting, ontbijt en tickets. Doorgaans boek je een Movie Park Germany arrangement in een hotel dat op korte afstand van het pretpark ligt.

Vanuit Nederland gaan er op diverse dagen ook complete busreizen naar Movie Park Germany. Kijk voor alle aanbieders, prijzen en informatie op de speciale busreis Movie Park Germany pagina op onze website. Geen zin om met de bus naar Movie Park Germany te reizen en beschik je niet over een auto? Dan is de mogelijkheid om per trein naar Movie Park Germany te reizen ook een optie. Vergelijk alle prijzen en tijden op onze treinreis Movie Park Germany pagina.

All Inclusive Movie Park Germany

Je kunt hier je all inclusive Movie Park Germany arrangement boeken met overnachting, ontbijt en tickets. Er zijn namelijk diverse hotels op korte afstand van Movie Park Germany die een arrangement op basis van all inclusive aanbieden. Vergelijk op onze website alle all inclusive Moviepark Germany arrangementen zodat je nooit teveel betaald.

Reistijd naar Movie Park Germany

  • Met de auto vanaf Eindhoven - ongeveer 1 uur en 40 minuten
  • Met de auto vanaf Utrecht - ongeveer 1 uur en 50 minuten
  • Met de auto vanaf Amsterdam - ongeveer 2 uur en 5 minuten

Movie Park Germany geschiedenis

We moeten alweer een aantal jaar terug naar de opening van Movie Park Germany. Dit was in het jaar 1996 en destijds onder een compleet andere naam. Het pretpark opende toen als Warner Brothers Movie World en je kon er diverse attracties en shows beleven in de stijl van bekende personages van Warner Brothers. Zo opende het pretpark met een Batman en Gremlins attractie. Voor de echte waaghalzen was er een duellerende achtbaan Lethal Weapon Pursuit. Voor kinderen was er een groot Loony Toons themagedeelte waar diverse kinderattracties te vinden waren. De meest spectaculaire show was de Police Academy Stuntshow die middenin het pretpark te vinden was.

In 2004 werd Warner Brothers Movie World wat toen al in handen was van Premier Parks verkocht aan een nieuwe investeringsmaatschappij. Star Parks nam het pretpark toen over en veranderde de naam van het pretpark al snel in Moviepark Germany. Omdat veel attracties gelinkt waren met personages uit de Warner Brothers Studios moesten de aankleding als ook de namen van veel attracties vervangen worden.

Enkele jaren later in 2010 verkocht Star Parks Movie Park Germany aan de huidige eigenaar Parques Reunidos. Het jaar na de overname bij het 15-jarig bestaan van Movie Park Germany opende er met Van Helsing’s Factory een spectaculaire indoor achtbaan. De achtbaan die gebouwd werd door Gerstlauer kwam in het oude gebouw waar voorheen de attractie Gremlins te vinden was. Na enkele jaren geen nieuwe attractie te hebben geopend pakte Movie Park Germany in 2017 flink uit met de opening van de lanceerachtbaan Star Trek: Operation Enterprise. In deze achtbaan ga je meerdere keren over de kop en behaal je een topsnelheid van ruim 90 km/u.

In 2019 zijn de jongste bezoekers van Moviepark Germany weer aan de beurt met de toevoeging van een Paw Patrol gebied met diverse kinderattracties. Ook in dat jaar past Movie Park Germany de attractie Bermuda Triangle aan en verandert dit in Area 51 - Top Secret. Het is dezelfde rit maar met een nieuwe thematisering. Movie Park Germany blijft inversteren en opent in 2021 met Movie Park Studios een nieuwe achtbaan die zowel binnen als buiten is.