Legoland Denemarken ligt in Billund in Denemarken op ongeveer 700 kilometer vanaf Utrecht en is ideaal voor een korte of wat langere vakantie. Legoland Denemarken (of: Legoland Billund Resort) beschikt over Legoland Denemarken hotel en een eigen Legoland Vakantiepark Holiday Village. Beiden liggen op loopafstand van het pretpark. Direct naast Legoland Denemarken vind je bovendien ook het moderne en luxe Lalandia Legoland Billund met veel faciliteiten voor kinderen zoals een subtropisch zwembad en indoor speelparadijs. Als gast van deze accommodaties kun je een Legoland Resort pas kopen waarmee je gedurende je hele verblijf gratis toegang hebt tot het Legoland pretpark, de dichtbij gelegen dierentuin Givskud Zoo en alle faciliteiten van Vakantiepark Lalandia Billund.

Bij Legoland Denemarken overnachten kan op verschillende manieren en in verschillende soorten accommodaties. In de directe omgeving van Legoland Denemarken vind je nog diverse comfortabele hotels voor een voordelig verblijf. Je kunt zo zelf je eigen Legoland Denemarken arrangement samenstellen. Leuke uitstapjes zoals een bezoek aan de Deense kust, de historische stad Ribe of het Vikingcentrum behoren allemaal tot de mogelijkheden (minder dan een uur rijden) vanuit Legoland Denemarken in Billund.... Lees meer

Vakantieparken bij Legoland Denemarken

Legoland® Denemarken Vakantiepark

Een vakantiepark in Lego stijl

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Vakantiepark Lalandia®

Vakantiepark met groot zwembad op loopafstand van Legoland

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Meer informatie

Hotels bij Legoland Denemarken

Legoland Castle Hotel

Mooi gethematiseerd hotel bij Legoland Denemarken

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Legoland® Denemarken Hotel

Dit Legoland Hotel ligt direct aan het park!

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Hotel Propellen

Hotel op loopafstand van Legoland Denemarken

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Hotel Svanen Billund

Overnachten bij Legoland Denemarken

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Meer informatie

Refborg Hotel

Op ongeveer 20 minuten wandelen van Legoland

Afstand tot het park:
Te voet 20 - 25 minuten

Meer informatie

Zleep Hotel

Op loopafstand van Legoland Denemarken

Afstand tot het park:
Te voet 20 - 25 minuten

Meer informatie

Campings bij Legoland Denemarken

Camping Riis Feriepark

Camping bij Legoland Denemarken

Afstand tot het park:
Met de auto 15 - 20 minuten

Kolding City Camp

Camping in Kolding

Afstand tot het park:
Met de auto 40 - 45 minuten

Legoland Denemarken arrangementen

Legoland Denemarken arrangement

Overnachten bij Legoland Denemarken inclusief tickets

Legoland Denemarken tickets

Legoland Denemarken tickets

Entreekaarten Legoland Denemarken met korting

Legoland Denemarken

Legoland Denemarken in de plaats Billund werd in 1968 als het eerste Legoland pretpark ter wereld geopend. Niet gek als je bedenkt dat Denemarken het thuisland van het populaire speelgoed is. In Legoland Denemarken wordt je tijdens je bezoek volledig ondergedompeld in een wereld van Lego steentjes. Er zijn verschillende themagebieden te vinden in het pretpark met spannende namen zoals LEGOREDO Town, Adventure Land, Knights’ Kingdom, Pirate Land en Polar Land. Voor de allerkleinsten is er natuurlijk Duploland en in Miniland zijn met maar liefst 20 miljoen Lego steentjes allerlei Europese steden in miniatuurvorm nagebouwd. Je kijkt hier je ogen uit.

Het attractie aanbod van pretpark Legoland Billund is heel divers, waardoor het park geschikt is voor alle leeftijden. Zo vind je in het Deense Legoland Billund pretpark verschillende achtbanen waaronder The Dragon in het Lego kasteel en The Temple in Adventureland. De grootste en spectaculairste achtbaan is de Polar X-plorer. Hou je van waterattracties dan kun je je in Pirate Land uitleven in de zogenaamde splash battle attractie. In Pirate Land vind je ook water speeltuinen voor jong en oud. De wildwaterbaan Lego Canoe is een aanrader voor de hele familie. Je vaart hier langs allerlei dieren van Lego alvorens je naar beneden te laten storten. Ook hierbij blijf je natuurlijk niet droog. Andere familie attracties zijn onder andere de 4D bioscoop en Atlantis by Sealife waar je in een onderzeeboot dicht bij haaien, vissen en mooie Lego bouwwerken komt. Verder vind je in LEGOREDO Town (het Wild West themagedeelte van het park) de spannende attractie Ghost. Dit spookhuis met vrije valtoren neemt je mee naar Lego monsters, vampiers en andere enge figuren.

Voor jonge kinderen is er ook van alles te beleven in Legoland Billund. Van gethematiseerde draaimolens tot boottochtjes. Favoriet bij de kleintjes is natuurlijk Duploland waar zij in attracties zoals een klein reuzenrad, een echte Duplo trein en vliegtuigjes alle bekende Duplo figuren terug zien. Je vindt hier ook de leuke Duplo speeltuin met allerlei herkenbare dieren en huisjes.

In Legoland Denemarken is de thematisering niet alleen terug te vinden in de attracties, maar bijvoorbeeld ook in de diverse restaurants. Bovendien zijn er verschillende winkels waar je terecht kunt voor complete Lego speelsets en andere souvenirs. Ook worden er in een aantal winkels losse Lego steentjes en figuren verkocht. Tot slot vind je op verschillende plaatsen in Legoland Denemarken ruimtes en tafels met Lego en/of Duplo stenen om de mooiste bouwwerken te maken.

Reistijd naar Legoland Denemarken

 • Met de auto vanaf Eindhoven - ongeveer 7 uur en 15 minuten
 • Met de auto vanaf Utrecht - ongeveer 6 uur en 45 minuten
 • Met de auto vanaf Amsterdam - ongeveer 6 uur en 50 minuten
 • Met de auto vanaf Antwerpen - ongeveer 7 uur en 50 minuten

Legoland Denemarken geschiedenis

Legoland Denemarken opende haar deuren voor het eerst in 1968. Het park in Billund opende direct naast de grote Lego fabriek. De intentie van de eigenaar Godtfred Kirk Christiansen was om dit park te laten dienen als een grote showroom van wat er allemaal mogelijk was met Lego. De belangrijkste ‘attractie’ van het park was Miniland waar er een wereld met kleine miniatuurtjes van Lego was nagebouwd. Volgens verhalen kwam dit idee vanuit de ontwerpers doordat ze het Nederlandse Madurodam hadden bezocht. Andere attracties zoals een verkeerspark en een theater trokken de eerste duizenden bezoekers richting Legoland.

Door het grote succes van Legoland kon het park begin jaren ’70 een uitbreiding maken met een Western dorpje en met enkele grote Amerikaanse schaalmodellen. In de jaren die volgden opende er nieuwe attracties en tentoonstellingen. Begin jaren ’80 opende er bijvoorbeeld het kindvriendelijke Duplo Land, de Lego monorail en werden er nieuwe schaalmodellen toegevoegd aan Miniland. Begin jaren ’90 kreeg het naastgelegen hotel de naam Legoland Hotel en werd het in Lego stijl aangekleed. Verder in die jaren werden er nieuwe gebieden in Miniland geopend en ook gebieden aangepast. Ook kwamen er steeds meer attracties bij zoals een achtbaan in het nieuwe themagedeelte Knight’s Kingdom en stegen de bezoekersaantallen verder.

Het jaar 2000 werd ingeleid door de opening van Adventureland met diverse nieuwe attracties. Na het toevoegen van meer attracties werd Legoland en het Legoland Denemarken Hotel in 2005 verkocht aan Merlin Entertainment Group. Deze pretparken groep kreeg een meerderheidsbelang in Legoland in handen, maar Lego bleef met 33% nog gedeeltelijk eigenaar van het pretpark. Merlin Entertainment Group investeert vervolgens flink in het park waarbij de toevoeging van Legoland Atlantis by Sealife een belangrijke zet was. Buiten de parkgrenzen wordt ook flink geïnvesteerd in Vakantiepark Legoland en Vakantiepark Lalandia Billund. Legoland is steeds meer in trek voor ook buitenlandse gasten die heerlijk kunnen overnachten op loopafstand van Legoland. Vervolgens komen er vooral in het Piraten themagedeelte diverse nieuwe attracties en opent het park in 2012 met Lego Polarland weer een nieuw themagebied. In dit nieuwe deel van het park opent een spannende nieuwe familie achtbaan: de Polar X-plorer. Uniek aan deze achtbaan is dat er halverwege de rit ook nog een vrije val element is te vinden.

Door het grote succes van Lego Ninjago opent Legoland in 2016 weer een nieuw themagebied: Lego Ninjago - Ninjaland opent met de spannende Ninjago The Ride attractie en zorgt hiermee voor de grootste investering ooit in het pretpark. In 2018 bestaat het pretpark 50 jaar en dit gehele jaar staat dan ook in het teken van deze speciale mijlpaal. In 2019 verkoopt Merlin Entertainment Group de Legoland pretparken aan een groep inversteerders waaronder de Deense familie die eigenaar is van het Lego speelgoed. The Lego Movie World is het nieuwe themagebied dat haar deuren opent in 2021.

FAQ's Legoland Denemarken

Hier is een overzicht van de tien meest voorkomende FAQ's van Legoland Denemarken, inclusief antwoorden.

 • Wat zijn de openingstijden van Legoland Denemarken? De openingstijden van Legoland Denemarken variëren, afhankelijk van het seizoen en de dag van de week. Over het algemeen opent het park tussen 10:00 uur en 11:00 uur en sluit het tussen 17:00 uur en 18:00 uur. Raadpleeg de officiële website van Legoland Denemarken voor de meest actuele openingstijden.
 • Hoe kan ik tickets kopen voor Legoland Denemarken? Tickets voor Legoland Denemarken kunnen online worden gekocht via de officiële website van het park. Daarnaast zijn er ook tickets verkrijgbaar bij de ingang van het park op de dag van je bezoek. Vind de goedkoopste tickets op onze handige Legoland Denemarken tickets pagina.
 • Zijn er kortingen beschikbaar voor tickets? Ja, Legoland Denemarken biedt vaak verschillende kortingen en aanbiedingen voor tickets. Deze kunnen onder andere te vinden zijn op de website van het park, in samenwerking met partners of tijdens speciale actieperiodes. Houd onze website en sociale media in de gaten voor de laatste kortingen.
 • Welke attracties zijn er in Legoland Denemarken? Legoland Denemarken biedt een breed scala aan attracties voor alle leeftijden. Van spannende achtbanen en LEGO-gebouwen tot waterattracties en speeltuinen, er is voor ieder wat wils. Vergeet ook niet de miniatuurwereld Miniland, waar beroemde monumenten en steden zijn nagebouwd met LEGO-stenen.
 • Kan ik mijn eigen eten en drinken meenemen naar Legoland Denemarken? Het is toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen naar Legoland Denemarken. Er zijn picknickplaatsen beschikbaar waar je kunt genieten van je zelf meegebrachte maaltijden. Houd er echter rekening mee dat glaswerk en alcoholische dranken niet zijn toegestaan.
 • Is er parkeergelegenheid beschikbaar bij Legoland Denemarken en zijn er kosten aan verbonden? Ja, er is parkeergelegenheid beschikbaar bij Legoland Denemarken. Er geldt een parkeertarief dat je bij aankomst kunt betalen.
 • Zijn er speciale regelingen voor bezoekers met een handicap? Legoland Denemarken streeft ernaar om toegankelijk te zijn voor bezoekers met een handicap. Het park heeft faciliteiten zoals rolstoeltoegankelijke paden, aangepaste toiletten en speciale toegangsregelingen voor bepaalde attracties. Raadpleeg de officiële website van Legoland Denemarken voor meer informatie over de toegankelijkheid.
 • Wat is Lego House? Lego House is een unieke attractie naast Legoland Denemarken. Het is een interactief LEGO-belevingscentrum waar bezoekers hun creativiteit kunnen uiten, LEGO-kunstwerken kunnen bewonderen en de geschiedenis van LEGO kunnen ontdekken. Het is een must-visit voor LEGO-liefhebbers van alle leeftijden.
 • Welke verblijfsmogelijkheden zijn er bij Legoland Denemarken? Legoland Denemarken biedt verschillende verblijfsaccommodaties aan, zoals het Legoland Hotel en Legoland Holiday Village. Het Legoland Hotel biedt themakamers en speciale LEGO-activiteiten voor kinderen. Het Legoland Holiday Village biedt vakantiehuisjes en campingplaatsen in een LEGO-thema-omgeving. Beide opties zorgen voor een unieke LEGO-ervaring tijdens je verblijf.
 • Wat is Lalandia Billund? Lalandia Billund is een vakantiepark en recreatiecomplex naast Legoland Denemarken. Het biedt diverse faciliteiten zoals een subtropisch zwemparadijs, indoor speeltuinen, restaurants, winkels en accommodaties. Het is een ideale plek voor gezinnen om te ontspannen en plezier te hebben tijdens hun bezoek aan Legoland