04-11-2023

Iedereen die van de Harry Potter boeken en films houdt droomt er natuurlijk van om de Harry Potter Studios vlakbij Londen te bezoeken. En de Warner Bros. Studio Tour London - The Making of Harry Potter zoals deze dagattractie officieel heet, is door middel van de snelle Eurostar trein nog sneller en gemakkelijker te bereiken dan ooit. In dit blog geven we meer informatie over de Harry Potter Studio Tour en delen we tips & tricks van ons laatste bezoek.

De wereld van Harry Potter

In de Harry Potter Studio Tour kun je jezelf een hele dag onderdompelen in de wereld van Harry Potter. In een grote studio (grotendeels overdekt en een kleiner gedeelte buiten) loop je door de originele sets van de films, zie je vele attributen, kostuums en andere details en krijg je de kans om deel te nemen aan unieke activiteiten zoals vliegen op een bezemsteel.

Hoogtepunten van de Harry Potter Studio Tour vonden wij de grote sets waar de meest bekende scènes uit de films opgenomen zijn, zoals de Grote Zaal, het Verboden Bos, de Zweinstein Express op Platform 9¾, de Wegisweg en tovenaarsbank Goudgrijp. Zowel de kinderen als de volwassenen in ons gezelschap voelden zich hier helemaal onderdeel van de Harry Potter wereld. Wat het extra leuk maakt is als je verkleed gaat naar de Harry Potter Studios met bijvoorbeeld een Zweinstein gewaad, een sjaal van één van de afdelingen of een toverstok.

Ongeveer halverwege de tour is een restaurant waar je terecht kunt voor een snelle maaltijd en natuurlijk het bekende Harry Potter drankje boterbier. Hier vind je ook het buitengedeelte met onder andere de Collectebus en het huis van de familie Duffeling.

Gedurende de dag worden er op verschillende plekken in de Studios ook demonstraties / kleine voorstellingen gegeven en kun je mee doen als verschillende activiteiten zoals leuke fotomomenten en vliegen op een bezemsteel (tegen extra betaling).

Harry Potter Studios Londen reis en verblijf

De snelste en meest comfortabele vorm van reizen voor een kort bezoek aan Londen en de Harry Potter Studios is met de trein. De trein brengt je vanuit Amsterdam in iets meer dan vier uur rechtstreeks naar hartje Londen. Vanuit Rotterdam doe je er zelfs maar 3,5 uur over. Zorg er wel voor dat je over een paspoort beschikt (ook kinderen!); sinds de Brexit is een identiteitskaart niet meer voldoende om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen. Paspoorten worden alvorens de trein te betreden gecontroleerd, eigenlijk net zoals wanneer je met het vliegtuig reist.

Tips met de trein naar Londen en Harry Potter Studios

Als je met de trein naar Londen en de Harry Potter Studios reist kun je zelf kiezen hoeveel nachten je wilt verblijven. Trek voor een bezoek aan de Harry Potter Studios minimaal een dag uit. Je kunt je met gemak 4-8 uur vermaken bij de Studios en je hebt ook nog wat reistijd vanuit Londen er naartoe (zie tips voor een hotel). In de stad Londen is van alles te beleven, dus je kunt je daar wel dagen vermaken.

Een korter bezoek is natuurlijk ook een optie. Wij kwamen in de avond aan en hebben na een nacht slapen de volgende ochtend een bezoek gebracht aan de stad en daarna in de middag plus vroege avond aan de Harry Potter Studios. De volgende dag bezochten wij nog de highlights van Londen alvorens ’s avonds weer de trein terug te nemen. Het was op deze manier een drukke en vermoeiende reis, maar ideaal als je weinig tijd hebt om niet te veel geld kwijt wil zijn aan hotelovernachtingen.

Tips voor een hotel bij de Harry Potter Studio Tour London

Zeker bij een korte trip is de locatie van je hotel erg belangrijk. Wij sliepen in een eenvoudige Premier Inn (basic, maar schoon en goed ontbijt) tussen station King’s Cross St. Pancras en station Euston. Dit was om meerdere redenen ideaal. De Eurostar trein vanuit Amsterdam en Rotterdam komt aan op station King’s Cross St. Pancras, waardoor je snel in enkele minuten lopen al bij je hotel staat. Op dit station vind je bovendien ook een Platform 9¾ met de mogelijkheid om foto’s te maken en een leuke Harry Potter souvenirshop.

Vanaf station Euston, ook slechts enkele minuten lopen vanaf ons hotel, vertrekt de trein naar de Harry Potter Studios in Watford. Afhankelijk van welke trein je hebt duurt deze reis 20 - 60 minuten. Je stapt uit bij station Watford Junction waar Harry Potter shuttlebussen (bij ons inbegrepen bij de prijs van ons entreeticket) je in circa 15 minuten naar de Studios brengen.

Nieuwigheden sinds ons laatste bezoek

In de Harry Potter Studio Tour London worden nog regelmatig nieuwe onderdelen toegevoegd. Sinds ons bezoek in mei 2022 is onder andere de kas van professor Stronk toegevoegd, de Zweinstein fontein en je kunt voortaan het huis van de familie Duffeling ook van binnen bekijken.

De Warner Bros. Studio Tour London - The Making of Harry Potter speelt ook goed in op de seizoenen, met bijvoorbeeld speciale tentoonstellingen en activiteiten rondom periodes als kerst en Halloween. Dit zorgt ervoor dat een bezoek aan de Harry Potter Studio Tour nooit hetzelfde is. Wij zouden nu al wel weer terug willen!

Vind hier de beste prijs

Harry Potter arrangement

Compleet Harry Potter Studio Tour arrangement inclusief vervoer, overnachting en tickets

Harry Potter Studio Tour tickets

Tickets voor de Harry Potter Studio Tour

Treinreis Londen

Met de trein naar Londen

Hotels bij Harry Potter Studio Tour

The Bluebird

Kleinschalig appartement vlakbij de studios

Afstand tot het park:
Te voet 25 - 30 minuten

Hotel Pullman London St. Pancras

Vlakbij een rechtstreekse metro naar Harry Potter Studio Tour

Afstand tot het park:
Met de metro 20 - 40 minuten

The Grafton Arms Pub & Rooms

Vlakbij Euston station, metro naar Harry Potter Studio Tour

Afstand tot het park:
Met de metro 20 - 40 minuten

Best Western White House Hotel

Slechts 15 minuten rijden van de Harry Potter Studios

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Jurys Inn London Watford

Hotel in het centrum van Watford

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Shendish Manor Hotel

Overnachten in een echt landhuis

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Wing House

Vakantiehuis met 3 slaapkamers

Afstand tot het park:
Met de auto 10 - 15 minuten

Holiday Inn Express Hemel Hempstead

Centraal gelegen tussen Londen en de Harry Potter Studios

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten

Holiday Inn Hemel Hempstead

Hotel in Hemel Hempstead met zwembad

Afstand tot het park:
Met de auto 20 - 25 minuten