10-03-2024

Parc Astérix ligt net iets ten noorden van Parijs, op zo’n 430 kilometer rijden vanaf Utrecht. Dit maakt het een leuke bestemming voor een paar daagjes weg of als tussenstop op weg naar je vakantie in Frankrijk of Spanje. In Parc Astérix draait alles natuurlijk om de bekende striphelden Asterix en Obelix en hun avonturen in de Romeinse Tijd. Dit zie je terug in alle Parc Astérix attracties, van achtbanen tot kinderattracties. Parc Astérix beschikt over drie gethematiseerde hotels. In dit blog vertellen we je meer over deze drie hotels, de voordelen van verblijven in een Parc Astérix hotel en het boeken van een Parc Astérix arrangement.

Les Trois Hiboux Hôtel

Les Trois Hiboux was het eerste hotel dat Parc Astérix opende. Het vertelt het verhaal van drie uilen die door het bos vlogen om boodschappen van de wind en de dieren over te brengen aan de druïdes. Hotel Les Trois Hiboux ligt dan ook middenin het bos. Het hotel beschikt over 150 (familie)kamers en ligt op slechts vijf minuten lopen van Parc Astérix. In het restaurant van het hotel, restaurant Le Grand Duc, kun je terecht voor een dinerbuffet.

La Cité Suspendue Hôtel

Het tweede Parc Astérix hotel, La Cité Suspendue, ligt op ongeveer 10 minuten lopen van het pretpark. Gethematiseerd als een vergeten stad waar de oude Kelten woonden is dit hotel gebouwd met verschillende gebouwen op palen. De 150 kamers zijn voorzien van airconditioning, fijn op warme dagen. In restaurant La Table des Druides kun je terecht voor een buffet waar vlees van het spit / de grill centraal staat.

Les Quais de Lutèce Hôtel

Les Quais de Lutèce is het nieuwste Parc Astérix hotel en stelt het Romeinse stadje Lutetia voor met een mooie ligging aan de Seine. In de avond kwamen de Romeinen samen op de kade om te eten en te feesten. Les Quais de Lutèce is het enige viersterren hotel van Parc Astérix. Dit zie je terug in de ruime kamers (met airconditioning) en het verfijnde restaurant Berges de Seine met traditionele Franse bistrogerechten. Wij verbleven in 2021 twee nachten in dit hotel en kunnen deze daardoor zeker aanbevelen.

Voordelen Parc Astérix hotel

Als gast van één van de drie Parc Astérix hotels mag je een half uur voor de officiële openingstijd al het park in, waar diverse attracties dan speciaal voor de hotelgasten al geopend zijn. Alle drie de hotels liggen op loopafstand (5-10 minuten) van het park. Ook parkeer je je auto gratis bij het Parc Astérix hotel en komen de personages uit het park, waaronder Astérix en Obelix zelf natuurlijk, regelmatig het hotel bezoeken, bijvoorbeeld bij het ontbijt. Een ideaal fotomoment! De familiekamers in de hotels zijn geschikt voor vier, vijf of zes personen.

Parc Astérix arrangement

Als je een compleet Parc Astérix arrangement boekt is entree tot het pretpark voor één of meerdere dagen inbegrepen bij je overnachting. Ook een uitgebreid ontbijtbuffet is inclusief.

Parc Astérix of Disneyland Parijs?

Eerder schreven wij al een blog over dat Parc Astérix een heel leuk alternatief kan zijn voor Disneyland Parijs. Je vindt er meer spannende attracties en enkele van de beste achtbanen van Europa. Doorgaans is Parc Astérix ook iets minder druk en wat aantrekkelijker geprijsd dan Disneyland Parijs. Zeker een goede pretpark bestemming dus voor iedereen die een keer een wat andere beleving in de regio Parijs zoekt.

Overigens liggen beide parken maar zo’n 60 kilometer uit elkaar. Je kunt Parc Astérix en Disneyland Parijs dus ook heel goed combineren!

Parc Asterix hotels

Hotel Les Quais De Lutece

Viersterren hotel van Parc Asterix

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

La Cité Suspendue

Parc Asterix Hotel op loopafstand van het pretpark

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Les Trois Hiboux Hotel

Officieel hotel van Parc Asterix

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

Parc Asterix aanbiedingen

Parc Asterix arrangement

Overnachten bij Parc Asterix inclusief tickets