15-11-2023

We gaan alweer richting het einde van het jaar: een mooi moment dus om je vakantie(s) voor volgend jaar te gaan plannen! Ook in 2024 is Disneyland Paris weer een bijzondere bestemming voor een korte vakantie. Geniet samen met familie of vrienden van de magie van Disneyland Paris in de voorjaars-, mei- of zomervakantie. In dit blog vertellen we je meer over wat er in 2024 te beleven valt in Disneyland Paris en zetten we onze favoriete Disney Hotels op een rij. 

Iconische attracties

Wanneer in 2024 je Disneyland Paris ook bezoekt, de vele bekende attracties staan altijd garant voor een dag vol plezier en spanning voor jong en oud. In het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park vind je spannende attracties zoals achtbanen Star Wars: Hyperspace Mountain, Big Thunder Mountain en Avengers Assemble: Flight Force. Ook de attractie The Twilight Zone Tower of Terror en spookhuis Phantom Manor zijn unieke spannende belevenissen. Disneyland Paris staat natuurlijk ook bekend om de leuke familie-attracties, waaronder “it’s a small world”, Peter Pan’s Flight, Ratatouille: The Adventure, Dumbo the Flying Elephant en Pirates of the Caribbean. 

Als je even een pauze wilt nemen tussen alle attracties kun je in Disneyland Paris ook lekker plaats nemen bij één van de vele shows die in de twee Parken opgevoerd worden. 

Disney Symphony of Colours

In het voorjaar en de zomer van 2024 wordt in het Disneyland Park Disney Symphony of Colours gevierd. Het Park is dan nog kleurrijker en gezelliger dan normaal en er zijn nieuwe shows te zien! Van 8 januari tot en met eind september is er in de avond een spectaculaire droneshow die de lucht verlicht met schitterende kleuren. Vanaf 10 februari kun je ook overdag genieten van een nieuwe show vol liedjes en verhalen met natuurlijk allerlei Disney en Pixar Figuren in de hoofdrol. 

Disney Hotels

Wanneer je in een Disney Hotel verblijft geniet je het meest van alle magie; die loopt vanuit de Parken namelijk gewoon door in de mooi gethematiseerde hotels. Als gast van een Disney Hotel profiteer je van diverse voordelen zoals gratis parkeren en Extra Magic Time: hiermee krijg je al toegang tot het Park en geselecteerde attracties voordat de dagbezoekers naar binnen mogen. Extra Magic Time is afhankelijk van de beschikbaarheid en kan variëren in de verschillende Disney Parken. Kijk voor meer informatie op DisneylandParis.com. Hier kun je met de handige prijskalender ook de prijzen van een Disneyland Paris arrangement zien en als je nu boekt profiteer je van flexibele boekingsvoorwaarden, zoals kosteloos annuleren of wijzigen en betalen in termijnen. 

Elk Disney Hotel heeft zijn eigen magie. We zetten hieronder onze favorieten op een rij. 

Disney Sequoia Lodge 

Disney Sequoia Lodge is ons favoriete Disney Hotel in de winter. De sfeervolle uitstraling van dit hotel met veel hout en omringd door bomen geeft je het gevoel te overnachten in een echte lodge midden in de natuur. Binnen kun je je heerlijk warmen aan het haardvuur in de bar/lounge. Wil je dus in de voorjaarsvakantie (februari/maart) naar Disneyland Paris dan raden wij Disney Sequoia Lodge aan.

Disney Newport Bay Club  

Disney Newport Bay Club zou het hotel van onze eerste keuze zijn bij mooi weer, dus in de meivakantie of in de zomermaanden. Dit hotel met een maritiem thema beschikt over een groot buitenzwembad om even lekker te ontspannen tussen je bezoek aan de Parken door. Ga je deze zomer op vakantie naar (Zuid-) Frankrijk of Spanje? Boek dan enkele dagen Disneyland Paris als tussenstop op de heen- of terugreis. Het breekt de reis en zorgt voor nog meer vakantie plezier.

Disneyland Hotel

Het Disneyland Hotel, een vijfsterren hotel geïnspireerd op koninklijke Disney verhalen en recent helemaal verbouwd, ligt direct bij de ingang van het pretpark. Dit is ideaal als je met jonge kinderen reist, die bijvoorbeeld gedurende een dag Disneyland Paris nog even een dutje willen doen in het hotel. Je hoeft dan niet ver te lopen. Met kinderen onder de vier jaar kun je nog eenvoudig buiten de schoolvakanties naar Disneyland Paris en in die periode is het Disneyland Hotel natuurlijk ook een stukje betaalbaarder. 

Gebruik de handige prijskalender op de Disneyland Paris website om de voordeligste periode om te gaan te vinden. Ook binnen de schoolvakanties kunnen prijzen verschillen, dus het loont zeker de moeite om verschillende aankomstdata te overwegen. Soms levert één of enkele dagen eerder of later gaan een aanzienlijk prijsvoordeel op. Geld dat je dan beter kunt besteden in de Disney shops en restaurants! 

Vind hier de beste prijs

Disneyland Parijs arrangement

Disney arrangement inclusief tickets en overnachting

Tickets Disneyland Resort Parijs

Entreekaarten Disneyland Parijs met korting

Busreis Disneyland Parijs

Diverse Disney busreizen inclusief vervoer, tickets en overnachting

Treinreis Disneyland Parijs

Met de trein naar Disneyland Parijs

Disneyland Paris accommodaties

Disneyland Hotel

Disney hotel boven de ingang van het pretpark

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Hotel New York - Art of Marvel

Marvel Hotel van Disneyland Parijs

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Meer informatie

Hotel Sequoia Lodge

Disneyland hotel met groot binnenzwembad

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Meer informatie

Newport Bay Club Hotel

Disneyland hotel met groot buitenzwembad

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Meer informatie

Hotel Cheyenne

Officieel Disney hotel in Western stijl

Afstand tot het park:
Te voet 15 - 20 minuten

Meer informatie

Hotel Santa Fe

Goedkoop Disneyland hotel

Afstand tot het park:
Te voet 15 - 20 minuten

Meer informatie

Davy Crockett Ranch

Disneyland vakantiepark met groot binnenzwembad

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie