08-03-2024

Is het niet weer eens tijd voor een magisch bezoek aan Disneyland® Paris? Disneyland Paris heeft van alles te bieden voor jong en oud. En of je nu met familie of vrienden gaat, de Disney® Parken zijn zo veelzijdig dat er altijd wel iets te beleven valt. Boek nu je zomer- of herfstvakantie bij Disneyland Paris en profiteer van de flexibele boekingsvoorwaarden. Ook geven we je in dit blog enkele handige tips voor wanneer het druk is in Disneyland Paris. 

Voor ieder wat wils

Of je nu van sprookjes of van superhelden houdt, in Disneyland Paris vindt iedereen zijn favoriete attractie of show. In het Disneyland® Park word je ondergedompeld in een wereld vol magie, terwijl je je in het Walt Disney Studios® Park in het hart van de actie bevindt. In beide Parken kun je op de foto met diverse Disney Figuren. 

Disneyland Park

In het Disneyland Park komen de beroemde Disney verhalen tot leven. De magie en fantasie is voelbaar rondom het sprookjesachtige Kasteel van Doornroosje en in themadeel Fantasyland, waar je leuke kinderattracties zoals “it’s a small world”, Peter Pan’s Flight en Dumbo the Flying Elephant vindt. In Adventureland en Frontierland is het spanning en sensatie tussen de piraten en cowboys met attracties als Pirates of the Caribbean, Indiana Jones™ and the Temple of Peril, Big Thunder Mountain en Phantom Manor.

In Discoveryland draait het om reizen door de ruimte en tijd. Hier vind je onder andere Star Wars: Hyperspace Mountain en Buzz LightyearLaser Blast. Je kunt in het Disneyland Park ook genieten van shows. Overdag is de nieuwe show A Million Splashes of Colour te zien en je kunt je dag afsluiten met de droneshow Disney Electrical Sky Parade en de avondshow Disney Dreams!

Walt Disney Studios Park

In het Walt Disney Studios Park beleef je de wereld van film en actie. In themaland Toon Studio® draait het om de echte Disney klassiekers, terwijl je in de themadelen Worlds of Pixar en Marvel Avengers Campus de leukste attracties vindt gebaseerd op de bekende Pixar en MARVEL avonturen.

Enkele van de best bezochte attracties in het Walt Disney Studios Park zijn Crush’s Coaster, Ratatouille, Twilight Zone Tower of Terror en de nieuwste toevoegingen Avengers Assemble: Flight Force en Spider-Man W.E.B. Adventure. Verder staan shows centraal in het Walt Disney Studios Park, zoals TOGETHER: a Pixar Musical Adventure en Mickey and the Magician. 

Tips bij drukte in de Disney Parken

Wij brachten de afgelopen jaren regelmatig een bezoek aan Disneyland Paris en soms was het erg druk. Toch betekent dit niet dat je minder plezier kunt hebben, het vergt alleen wat aanpassing. Onze belangrijkste tip bij drukte: probeer niet alles te doen! Bezoek de attracties die je het liefst wil doen op een rustig tempo. Je hebt dan ook meer tijd om gewoon te genieten van de Disney sfeer om je heen. 

Verder zijn de Disney Parken doorgaans vroeg in de ochtend en laat in de avond rustiger dan midden op de dag. Het kan dus zeker lonen om vroeg op te staan om zo als één van de eersten in de rij te staan bij de meest populaire attracties. Heb je de avondshows al eens gezien of hoef je deze niet per se te zien? Tijdens deze shows zijn de attracties vaak rustiger, dus profiteer daarvan!

Wachttijden verkorten kan ook met de Single Rider service van Disneyland Paris. Lege plekken in een karretje of trein van een attractie worden gevuld met personen uit de Single Rider wachtrij bij attracties waar deze speciale wachtrij beschikbaar is. Je wordt dan wel gesplitst en kunt dus (meestal) niet met je hele gezelschap tegelijkertijd een ritje maken, maar de wachttijd is doorgaans veel korter. Voor kinderen kan dit soms misschien spannend zijn; wij ‘oefenen’ vaak voor een pretpark vakantie met de Single Rider rij in een voor de kinderen bekend pretpark dicht bij huis. 

Handige Disney prijskalender

De beste tip om drukte in de Disney Parken te vermijden is om buiten de schoolvakanties te gaan. Kijk goed naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld gebruik te maken van studiedagen of andere extra vrije dagen op de school van je kind. Op de Disneyland Paris website vind je een handige prijskalender waarop je precies kunt zien op welke aankomstdata de beste prijs geldt. Ook tijdens schoolvakanties kunnen bepaalde aankomstdata lager geprijsd zijn dan anderen. 

Wanneer je nu je verblijf bij Disneyland Paris boekt profiteer je van de flexibele boekingsvoorwaarden, zoals kosteloos wijzigen of annuleren, in termijnen betalen en geen boekingskosten.

Vind hier de beste prijs

Busreis Disneyland Parijs

Diverse Disney busreizen inclusief vervoer, tickets en overnachting

Disneyland Parijs arrangement

Disney arrangement inclusief tickets en overnachting

Tickets Disneyland Resort Parijs

Entreekaarten Disneyland Parijs met korting

Disneyland Paris accommodaties

Disneyland Hotel

Disney hotel boven de ingang van het pretpark

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

Hotel New York - Art of Marvel

Marvel Hotel van Disneyland Parijs

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Meer informatie

Hotel Sequoia Lodge

Disneyland hotel met groot binnenzwembad

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Meer informatie

Newport Bay Club Hotel

Disneyland hotel met groot buitenzwembad

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Meer informatie

Hotel Cheyenne

Officieel Disney hotel in Western stijl

Afstand tot het park:
Te voet 15 - 20 minuten

Meer informatie

Hotel Santa Fe

Goedkoop Disneyland hotel

Afstand tot het park:
Te voet 15 - 20 minuten

Meer informatie

Davy Crockett Ranch

Disneyland vakantiepark met groot binnenzwembad

Afstand tot het park:
Met de auto 05 - 10 minuten

Meer informatie