PortAventura World ligt in de bekende badplaats Salou aan de Spaanse Costa Dorada en heeft een groot aantal verschillende eigen PortAventura World hotels. Het pretpark van PortAventura World is het grootste pretpark van Spanje met jaarlijks vele miljoenen bezoekers. PortAventura Park opende haar deuren in 1995 en in 2002 opende direct naast het pretpark het grote waterpark Costa Caribe Aquatic Park. Door de ligging en het gunstige klimaat is PortAventura World bijna het hele jaar dagelijks te bezoeken.

Naast een groot pretpark, Ferarri Land en een waterpark heeft PortAventura World ook nog diverse golfbanen en verschillende PortAventura hotels. PortAventura World is hierdoor een vakantiebestemming op zich geworden. De officiële PortAventura hotels zijn allemaal luxe en rijk gethematiseerd en beschikken meestal over een of meerdere zwembaden. De ligging van de PortAventura hotels is erg gunstig: binnen enkele minuten sta je voor de ingang van alle drie de parken en de mooie stad Barcelona ligt op minder dan een uur reizen. Het strand is ook heel dichtbij. ... Lees meer

PortAventura World hotels

PortAventura Hotel PortAventura

Hotel naast de ingang van PortAventura Park

Afstand tot het park:
Te voet 0 - 5 minuten

Meer informatie

PortAventura Hotel Colorado Creek

Hotel van PortAventura in stijl van het Wilde Westen

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

PortAventura Hotel Gold River

Hotel gethematiseerd naar het Wilde Westen

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

PortAventura Hotel Mansion de Lucy

Hotel gethematiseerd als een Victoriaans herenhuis

Afstand tot het park:
Te voet 05 - 10 minuten

Meer informatie

PortAventura Hotel Caribe

PortAventura Hotel met een zeer groot zwembad met wit zand

Afstand tot het park:
Te voet 10 - 15 minuten

Meer informatie

PortAventura Hotel El Paso

Hotel met Mexicaanse invloeden

Afstand tot het park:
Te voet 15 - 20 minuten

Meer informatie

PortAventura World hotels

De ligging van de PortAventura World hotels is erg gunstig: binnen enkele minuten sta je voor de ingang van Port Aventura, Ferrari Land of het waterpark Costa Caribe Aquatic Park. Hotel Port Aventura, Hotel Colorado Creek en Hotel Gold River grenzen zelfs direct aan het PortAventura Park en hebben een eigen ingang naar het park speciaal voor hotelgasten. PortAventura heeft voor hotelgasten een eigen strand. Als je even naar wat rust verlangt na je bezoek aan alledrie de parken ben je hier dus ook aan het goede adres. Op een strandbedje geniet je van de zon en het mooie uitzicht. Vanuit alle PortAventura World hotels is het bovendien slechts ongeveer een uur reizen met de auto of trein naar het centrum van de prachtige stad Barcelona. Zo maak je van je vakantie bij PortAventura in Salou dus een stedentrip, pretpark- en strandvakantie in één!

PortAventura Hotel voordelen

Als gast van een officieel hotel van PortAventura World geniet je van diverse voordelen. Zo heb je tijdens je verblijf vaak onbeperkt toegang tot het PortAventura pretpark en (afhankelijk van de duur van je verblijf en je keuze qua hotel) ook één of meerdere dagen entree tot het tweede pretpark van het resort Ferrari Land. Je krijgt bovendien vaak korting op tickets voor waterpark Costa Caribe Aquatic Park. Bij sommige hotels en kamertypes krijg je tickets of polsbandjes waarmee je exclusief toegang krijgt tot een kortere wachtrij bij diverse populaire attracties. Tot slot kun je bij alle hotels gratis parkeren en kun je gebruik maken van gratis wifi in het hele resort.  

Hieronder vind je meer informatie van de PortAventura World hotels en hun kenmerken en faciliteiten. 

Hotel PortAventura

Direct bij de ingang van het pretpark en het waterpark ligt het viersterren Hotel Port Aventura. Dit hotel werd geopend in 2002 en is hiermee het eerste van alle PortAventura World hotels. Het heeft de beschikking over 500 kamers waarvan enkele VIP kamers. Hotel Port Aventura heeft twee buitenzwembaden die alleen in de periode mei tot september geopend zijn. Ook zijn er diverse wellness faciliteiten waaronder bubbelbaden, een Turks stoombad en een sauna. Het Port Aventura hotel heeft twee ontbijtruimtes en dineren kan in vier verschillende restaurants. Vanuit Hotel Port Aventura is het ook slechts enkele minuten wandelen naar Salou waar diverse restaurants, cafés en discotheken te vinden zijn.

PortAventura World Hotel El Paso

Op enkele minuten wandelen van de ingang van PortAventura, Ferrari Land en Costa Caribe Aquatic Park ligt PortAventura World Hotel El Paso. Het viersterren hotel beschikt over ruim 500 kamers en opende haar deuren voor het eerst in 2002. PortAventura World Hotel El Paso is gethematiseerd als het oude wilde westen en dit zie je in het hele hotel terug. Er zijn drie verschillende restaurants en twee buitenzwembaden met een apart gedeelte voor kinderen. De zwembaden zijn van mei tot september geopend. Vanuit het PortAventura World Hotel El Paso is het ongeveer 10 minuten wandelen naar Salou met de vele winkeltjes, cafés, restaurants en discotheken.

Hotel Gold River PortAventura World

Hotel Gold River is gethematiseerd als een oud vervallen stadje waar in vroegere tijden veel goud gewonnen werd in de mijnen. PortAventura World Hotel Gold River is een viersterren hotel dat geopend werd in 2009 en ruim 500 kamers verdeeld over negen verschillende gebouwen telt. De drie verschillende zwembaden zijn geopend van mei tot september. Naast de twee verschillende barren heeft het PortAventura World Hotel Gold River ook drie eigen restaurants waar je heerlijk kunt dineren na een lange dag in het pretpark of waterpark. Gasten van PortAventura World Hotel Gold River hebben een eigen privé ingang tot PortAventura Park in het Far West themagedeelte van het pretpark. De ingang van het waterpark ligt op slechts enkele minuten wandelen.

PortAventura World Hotel Caribe

Laat je onderdompelen in Caribische sferen in PortAventura World Hotel Caribe. Dit viersterren hotel heeft een prachtig buitenzwembad, geopend van mei tot september, wat omringd is door een zandstrandje met palmbomen. Samen met het heerlijke warme klimaat van Spanje kom je helemaal in Caribische sferen. Naast een apart buitenzwembad voor kinderen is er ook nog een wellnesscomplex met een binnenzwembad, jacuzzi en sauna waar je in de avond lekker tot rust kunt komen. PortAventura World Hotel Caribe opende in 2003 en heeft bijna 500 kamers, een bar en drie verschillende restaurants. Vanuit dit hotel is het slechts enkele minuten lopen naar de ingang van PortAventura Park, Ferrari Land en Costa Caribe Aquatic Waterpark en de gezellige badplaats Salou.

PortAventura World Hotel Mansion de Lucy

PortAventura World Hotel Mansion de Lucy ligt direct naast het PortAventura World Hotel Gold River. Met 31 kamers is dit het kleinste hotel van alle PortAventura World Hotels. Vanuit PortAventura World Hotel Mansion de Lucy is het slechts enkele minuten lopen naar een speciale ingang van het PortAventura Park bij het Far West themagedeelte. Costa Caribe Aquatic Waterpark en Ferrari Land liggen ook op slechts enkele minuten wandelen. Het hotel is gethematiseerd als het grote landhuis in Victoriaanse stijl van Lucy Callaghan die de gelukkige vinder was van vele goudstaven in het stadje Sullivan City. PortAventura World Hotel Mansion de Lucy is een vijfsterren hotel met een buitenzwembad, bar en een luxe restaurant.

Hotel Colorado Creek PortAventura World

In 2019 werd het zesde PortAventura World Hotel geopened namelijk Hotel Colorado Creek. In dit luxe viersterrenhotel slaap je in ruime kamers die van alle moderne gemakken voorzien zijn. Er zijn ongever 150 kamers in Hotel Colorado Creek. Als gast van dit hotel kun je ook onbeperkt gebruik maken van alle faciliteiten van het nabijgelegen Hotel Gold River, zoals de zwembaden en restaurants. Je kunt in dit hotel genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en uiteraard verblijf je vlakbij alle parken van het PortAventura World Resort. Maak hier gebruik van door tijdens je dag in PortAventura eens een keer terug te gaan naar je hotel voor een frisse duik in het zwembad of een korte pauze op je rustige kamer.