30-08-2016

Vandaag behaalt De Efteling het hoogste punt bij de bouw van de nieuwe attractie Symbolica. Hiermee loopt De Efteling met de bouw goed op schema. Symbolica zal openen in de zomer van 2017 wanneer het pretpark 65 jaar bestaat.

Symbolica

Symbolica zal dan met een investering van ruim 35 miljoen euro de duurste attractie in De Efteling ooit worden. De ligging van deze nieuwe attractie is centraal in het park vlakbij de attracties Gondoletta, Pagode en restaurant Polles Keuken. Symbolica zal geheel indoor zijn en in de attractie worden bezoekers vervoerd via een geavanceerd trackless systeem waarvan de karretjes (Fantasiavaarder genoemd) alle kanten op kunnen rijden en bewegen. Met deze karretjes kom je langs verschillende ruimtes met interactieve elementen waar de wereld van Pardoes te zien is.

Efteling

De Efteling is het grootste pretpark van Nederland. In De Efteling vind je attracties die geschikt zijn voor de gehele familie. Een dagje Efteling is dus leuk voor jong en oud. Doordat er zoveel te doen is in De Efteling is een meerdaags bezoek aan het park ook een echte aanrader. Trek minimaal twee dagen uit wanneer je alles in De Efteling wilt bezoeken. Zeker wanneer je een stukje verder van het park vandaan woont is een meerdaags bezoek zeker aan te raden.

De Efteling speelt hier handig op in door meerdere mogelijkheden aan te bieden om bij het pretpark te overnachten. Zo kun je bijvoorbeeld overnachten in het Efteling Hotel of het mooie Efteling vakantiepark Efteling Bosrijk. Kijk op onze website naar de beste en goedkoopste prijzen om bij De Efteling te overnachten.

Arrangementen

Tickets

Efteling tickets

Korting op Efteling entreekaarten